Hoiatus: kuuma ilmaga autosse jäetud koer võib surra!

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmad muutuvad üha kuumemaks ja loomaomanikele tuletatakse meelde, et lemmikloomi ei tohi palavate ilmadega kinnisesse autosse jätta. 

See valmistab muret nii loomade õiguste eest võitlejatele kui ka paljudele tavakodanikele. Kim O'Halloran-Rollins juhtus eelmisel suvel oma abikaasaga nägema, kuidas üks õnnetu koer oli üksi autosse jäetud. Koer oli tagaistmel ja muudkui hingeldas, naise sõnul oli selge, et koeral on seal ebamugav, kirjutab CBC News.

Nad helistasid loomakaitsesse ja ootasid väljas umbes pool tundi enne, kui asjatundjad kohale jõudsid. Hiljem proovisid nad omal nahal järele, mida võis koer tunda. Nad sulgesid autouksed ja istusid üha kuumenevas masinas. «Me ei pidanud kümmet minutitki vastu. Me higistasime meeletult. See oli väga šokeeriv, et auto muutus nii kiiresti nii kuumaks,» meenutas naine.

Kanada loomakaitse organisatsiooni juht Jill Pessot ütles, et koera jaoks võib selline olukord lõppeda väga traagiliselt. «Kui meil on väljas 24 kraadi sooja ja koer jääb autosse, tõuseb autos temperatuur umbes seitsme minutiga juba 30 kraadini. Kümne minutiga võib temperatuur tõusta juba 40 kraadini ja selline kuumus on koera jaoks ohtlik,» sõnas ta.

Kanadas algatati kampaania, mis loodetavasti tõstab koeraomanike teadlikkust sel teemal. Ekspertide hinnangul tuleks koerad koju jätta, kui väljas on ilm väga kuum. 

Loomakaitse ekspert Lynn Michaud selgitas, et koera kehatemperatuur on tavaliselt 39 kraadi, kui see peaks aga tõusma üle 40 kraadi, siis seda suudab koer taluda vaid väga lühikest aega. Michaud hoiatas, et sellises olukorras võib koeral tekkida ajukahjustus ja ta võib surra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles