53 aastat tsirkuses vägivalda talunud elevant õnnestus lõpuks ära päästa

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Bill Sikes/AP

Elevant nimega Rhea rööviti ilmselt noorena oma pere juurest ja viidi tsirkusesse, kus ta veetis kokku koguni 53 aastat.

Organisatsiooni Wildlife S.O.S. India veebilehe andmetel pidi loom tsirkuses taluma peksmist, karistamist ja näljutamist. Nagu enamik tsirkuseloomi, pidi Rheagi lõviosa ajast veetma tillukeses puuris. Ta oli ketis, talus taltsutajate vägivalda ja pidi sooritama ebanormaalseid trikke ning kannatama vaikides, kirjutab The Dodo.

Selles raskes olukorras pakkusid talle ainsana leevendust Mia ja Sita, kaks elevanti, kel oli Rheaga sarnane saatus. Kolme elevandi vahel oli niivõrd tugev side, et nad suutsid üheskoos vastu pidada. Looduses elavad elevandid karjades ja nad on suutelised omavahel looma imetlusväärseid suhteid, mida pole täheldatud peaaegu ühegi teise loomaliigi puhul. Kui Wildlife S.O.S. suutis Mia ja Sita ära päästa 2015. aasta novembris, siis kahjuks takerdus Rhea puhul asi paberimajanduse taha ja loom jäeti üksinda tsirkusesse. 

«See murdis meie südamed, et pidime ta maha jätma, aga me teadsime, et tuleme talle veel järele ning võitlema kogu oma jõuga, et teda vabaks saada,» seisab organisatsiooni blogis. 

Rheaga oli aastaid halvasti ümber käidud ja tema keha oli seetõttu kõvasti kannatada saanud. Looma küüned olid katki, ta jalad olid paistes ja ta oli pidevalt suurtes valudes. Rhea on talunud nälga ja janu, kuid lisaks sellele pole ta kunagi saanud tunda ka õiget armastust. Nüüd see loodetavasti muutub.

Wildlife S.O.S. sõitis Rheale järele selle aasta aprillikuus ja nüüd ootab looma ees täiesti uus elu. Lõpuks ometi saab ta uuesti kokku Mia ja Sitaga ning tema tervise eest hakkavad hoolitsema elevantide varjupaiga loomaarstid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles