Lõuna-Koreas asuvas laboris saab lasta oma koera kloonida

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt on igaüks kuulnud, et teadlastel on õnnestunud kloonida lambaid. Nüüd selgub, et Lõuna-Koreas tegeleb üks labor lemmikloomade, täpsemalt koerte kloonimisega.

Lemmikloomad on muidugi toredad ja elu koos nendega on palju lõbusam, ent kas tõesti tasub asjaga minna nii kaugele, et lased oma koera kloonida? Lõuna-Koreas olev labor on aga tõestuseks, et inimesed tunnevad sellise asja vastu huvi ja on nõus maksma selle eest suuri summasid. Väidetavalt on laboril kliente nii Prantsusmaalt kui USAst ja kloonimine võib maksta kuni 100 000 dollarit (umbes 89 000 eurot).

NBC Newsi reporter Harry Smith käis asja kohapeal uurimas ja sõnas, et see on ainuke koht terves maailmas, kus saab lasta lemmiklooma kloonida. Kohapeal selgus, et labor on juba klooninud 780 koera.

Pärast Lõuna-Korea külastust reisis Smith Pennsylvania osariiki, kus ta kohtus endise politseniku John Brannoniga, kes nüüd tegeleb politseikoerte treenimisega. Brannon ütles, et tema ei uskunud, et tavalise koera ja kloonitud koera vahel oleks märgata erinevusi, ent ta eksis. Brannoni sõnul on kloonitud koerte puhul märgata geneetilisi täiendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles