Ulakas kajakas käib mitu korda päevas kassitoitu varastamas

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Üks julge ja üsna ulakas kajakas astub mitu korda päevas sisse ühe pere koju, et varastada kassitoitu. Pere märkas kajakat esmakordselt eelmisel suvel ja vahepeal polnud teda näha, kuid nüüd on lind tagasi ning enesekindlam kui varem.

Kajakas koputab nokaga vastu verandaust ja soovib, et teda lastakse sisse. Kui pere on ise ukse lahti unustanud, astub kajakas lihtsalt sisse ja jalutab kassi toidukausside juurde. Pere tegi kajakast ka video, kust on näha, et lind vaatab majas rahulikult ringi enne, kui leiab kassitoidu, edastab Daily Mail.

Kui kajakas ei jaluta parajasti majas ringi, veedab ta aega väljas ja pakub seltsi pere kassile Marthale, kes on asjast üsna hämmingus. Kass pidavat kajakat veidi kahtlustavalt vaatama, kuid üldiselt istuvad nad koos aias ja moodustavad üpris omapärase paari.

Pereliikmed ütlesid, et nad pole linnule kordagi ise süüa jätnud, kuid lind on alati nende maja ümbruses olnud. Nende sõnul on kajakast poolkogemata saanud pere teine lemmikloom. 

Praegu käib kajakas pere juures umbes kuus korda päevas ja nõuab, et teda tuppa lastakse. Ilmselt haaraks kajakas kaasa ka võileiva, kui see jääks nähtavale kohale vedelema, kuid üldiselt on kassitoit ainus söödav asi, mis on majas kogu aeg kajakale kättesaadav. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles