Loomakaitsjad päästsid Tildri tänavalt kaks hüljatud küülikut

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küülikud.
Küülikud. Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Reedel, 29. aprillil leidis möödakäija Tildri tänavale jäetud väljaheiteid täis transpordipuurist kaks hüljatud küülikut, kellest ühel olid üle keha suured põletikulised haavad. Eesti Loomakaitse Selts tegi politseile avalduse väärteo toimepanija leidmiseks ja paneb inimestele südamele märgata ning aidata hättasattunud loomi.

Eesti Loomakaitse Selts sai 29. aprillil oma infotelefoninumbrile teate kell 10.30 hommikul lapsega jalutanud pereemalt Tallinnas Tildri 31 aadressil asuva maja vastast leitud kahe küüliku kohta. Loomad olid hüljatud kõnnitee peale väljaheiteid täis transpordipuuri, mis omakorda oli katkise kilekoti sees. Selts toimetas küülikud loomakliinikusse ja leidis neile samal päeval ka hoolitseva hoiukodu. Lisaks tegi selts avalduse politseisse väärteo toimepanija välja selgitamiseks. Loomakaitseseaduse paragrahvis 4 on määratletud looma hülgamine looma suhtes lubamatu teona ning on karistatav.

«Puuri põhjas oli paks kiht väljaheiteid, uriin lausa voolas välja. Vineeritükid ning halvaks läinud leiva ja saia viilud ujusid sõna otseses mõttes uriini sees. Kõik see haises hirmsasti ning selle kõige keskel siis kükitasid need kaks räpast ja märga küülikut, kellest ühel olid kehal suured ja mädanevad haavad,» kirjeldab esmast vaatepilti küülikutele abi andnud Eesti Loomakaitse Seltsi partnersuhete juht Marika Nekljudova ning lisab: «Pesin nad puhtaks, andsin heina ja porgandit. Vigastatud küülikule kirjutas arst välja ka antibiootikume, valuvaigisteid ja haavadele määrimiseks nahasalvi.»

Nõmme Loomakliinikus selgus, et tegemist on paariaastaste isaste küülikutega, kellest pruunikarvalisel on vaid väike igemepõletik ja ilmselt varasemast valest toitumisest kõht lahti. Valge kasukaga küülik on aga üle keha haavandites ja haavades, millest kolm on üsna suured ja põletikulised. Ka küüliku kõrvad on läbi hammustatud või torkida saanud. Küülik võib olla elanud puupuuris, kus olid naelad väljas, mis teda rängalt vigastasid, ent kahtlustada võib ka teise küüliku või hoopis inimese julma tegevust. 

Küülikute hoidmise, ravimise ja neile uute kodude leidmise korraldab Eesti Loomakaitse Selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles