Loomasõbrad hoiatavad: Tartus võib liikuda inimene, kes tulistab õhupüssist kasse (6)

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupüss. Foto on illustratiivne.
Õhupüss. Foto on illustratiivne. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Postimehele laekus vihje, et Tartus Tammelinnas tegutseb inimene, kes tulistab õhupüssist kasse. 

Vihje saatnud lugeja leidis oma postkastist kirja, kus pakutakse 50 eurot info eest, mis aitaks leida kodukasside õhupüssist tulistajat Tammelinnas Õuna-Pirni-Lemmatsi tänavate piirkonnas. Väidetavalt olevat kassid eluohtlikus seisundis loomakliinikus ja politseile olevat tehtud selle kohta avaldus. Palutakse helistada või sõnum saata numbril 53423744.

Üks tulistatud kassidest on Kadri Kase oma, kelle sõnul esitati kirjalik avaldus tulistamise kohta 29. aprillil lõuna prefektuuris. 

«Laupäeval saime teada, et samas kohas on tulistatud ka teist kassi, ka tema omanik lubas politseisse avalduse teha. Kasse oli tulistatud päeval, st valgel ajal, õhupüssist ja ilmselt väga lähedalt, kuna kuul oli läbinud kõhuõõne ning vigastanud ka siseorganeid. Laupäeval opereeriti mõlemat kassi EMÜ loomakliinikus ja koju nad veel saanud ei ole.»

Kask lisab, et Tammelinna Õuna-Pirni-Lemmatsi piirkond on nagu väike «küla», kus kõik tunnevad oma naabreid ja iga looma kohta on teada, kus majas ta elab. «Kuna tulistamisi on olnud ka varem (sügisel lasti lennult kajakas alla, vigaseks), siis hakkasime kohapeal ka ise asja uurima, et tulistaja kindlaks teha ja politseile üle anda.»

Politsei-ja piirivalveameti lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel sõnas, et politseisse laekus käsikirjaline avaldus selle kohta, et 29. aprillil võidi üht kassi arvatavalt ōhupüssist lasta. Juhtunut täpsustatakse.

«Igasuguse ohu korral inimestele, loomadele ja varale, tuleb ennekõike juhtunust teada anda politseile ning siis vajadusel levitada seda täiendavalt sotsiaalmeedias või teistes kanalites,» selgitab Peitel.

Kui kellelgi on täpsemat infot nende asjaolude kohta, palutakse sellest politseile teada anda.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles