«Kassihotell» ajas naabrid tülli

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid Pärnu kodutute loomade varjupaigas. Foto on illustreeriv.
Kassid Pärnu kodutute loomade varjupaigas. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Möödunud aastal andis ajaleht Meie Maa teada suurest «kassihotellist», mis tol ajal naabrite sõnul laiali aeti, kuid nüüd on teema taas päevakorda tõusnud.

Kui esialgu sai probleem Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu abiga kontrolli alla, siis nüüd on naabermajas elava proua poeg Kalle Väärtnõu sõnul mure jälle päevakorras, sest kassid kaabivad üles peenrad, kui end pärast toitu kergendama lähevad, lisaks ronivad loomad kuuridesse, kirjutab Saare maakonna päevaleht Meie Maa.

Turvakodu liige Edit Annusver sõnas ajalehele, et nad kolme aasta jooksul kasse toitva Meeta juurest ära viinud 38 kassi ning naabruses liigub vaid üks kastreeritud kass, keda pole õnnestunud veel kätte saada, kuid sellega tegeletakse. 

«Rohkem ei ole meil seal teha midagi, sest need kassid, kes seal käivad, on ümbruskonna vabakäigukassid. Miks nad just Väärtnõu õue peal käivad, vot see on kummaline küsimus,» imestas Annusver. Algse koloonia kassid märgistati ja peale ühe kassi on kõik loomad Meeta õuelt ära viidud.

Loe täispikka artiklit siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles