Varjupaigast võetud loom: Vasja lugu

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasja
Vasja Foto: Aira

Aprillis ootasime varjupaigast, hoiukodust või mõnest muust organisatsioonist võetud loomade lugusid. Meile kirjutas Aira, kellel pajatada lugu sellest, kuidas ta tutvus Vasjaga. 

Minu ja Vasja lugu sai alguse nii, et olin otsimas perre kassi. Ma olin täiesti kindel et tulevane kiisu peab võtma kas varjupaigast või mõnest hoiukodust, kellel lihtsalt ei ole elus hästi läinud mingil põhjusel, et saaksin talle pakkuda kõike, millest kiisu ilma on jäänud.

Tänu Facebookile leidsin ma sellise lehe nagu KASSID KODU OOTAMAS, ja just sealt leidsingi ma Vasja. Tegelikult oli ta nimi Peeter, aga hoiukodus muudeti Vasjaks. Vasja jäi mulle kohe silma kuna see pilk mis tal pildil oli, oli nii kurb, ei saanud teda jätta. Kirjutasin kohe antud meilile ja uurisin Vasja kohta, öeldi et ta on hetkel hoiukodus, uurisin siis et kaua ja kas saaksin kiisule kodu pakkuda. Päev hiljem tuli vastus et jah kass on täitsa saadaval ja väga tore oleks kui saaksin talle kodu pakkuda, ma olin niii õnnelik. Rääkisime meili teel päris pikalt sellest kuidas Vasja käitumine on ja kõigest, kartsin ka sellepärast et kodus oli mul viie kuune imik, kuidas Vasja küll suhtub sellesse. Mulle räägiti vasja eluloost: Vasja oli olnud visatud hooldekodu aeda, kus inimesed käisid ja toitsid teda, aga keegi ei võtnud endaga kaasa, inimesed panid pappkarbi õue et Vasjal oleks veidigi soojem, kuna vihma õues ladistas ja lumi oli maas.

Ühel õhtul sai Vasja omale hoiukodu, tol hetkel tal vedas, kuna samal ööl olid suured miinuskraadid, mis oleks võinud Vasjale saatuslikuks saada. Vaikselt hakkasime juba ka aega kokku leppima, millal saaks Vasja minu juurde tulla. Umbes nädal aega hiljem kirjutati mulle et Vasja peab minema operatsioonile, kuna ta on oma hambad ära lõhkunud, ma olin pettunud kuna nii ootasin teda juba. Aga olin rahulik ja nõus, kassi tervis on tähtis. Paar päeva peale operatsioonist taastumist kirjutati et vast saadakse Vasja minuni toimetada kuna paistab et kõik on hästi, oii seda rõõmu. Ostsime elukaaslasega kõik vajalikud asjad ja ootasime ja ootasime, niikaua kuni öeldi et veel ei saa Vasja tulla, ta ei olnud hoiukodus midagi söönud ega joonud, ei mänginud ega miskit, mul hakkas süda tema pärast nii valutama, sest ta oli ju juba minu oma, ta oli minu Vasja juba, kuidas niimoodi. Nutsin oma nutud ära ja ütlesin et okei, ja palusin et kõik saaks korda.

Vasja. Foto:
Vasja. Foto: Foto: Aira

Päevad möödusid ja kirjutati et Vasjaga on kõik korras! Siis juba nutsin rõõmust, kuna ta lõpuks saigi meie juurde tulla, oma päris koju! Ma olin nii õnnelik ja ei mõelnud hetkekski et nüüd võiks miskit vahele enam tulla, ja ei tulnudki. Järgmine päv oli Vasja kodus, meie juures, oma kodus. See oli 06.03.2016. Sellest ei ole palju aega möödas, aga tunne nagu Vasja oleks olnud minuga mu terve elu.

Kui ta koju jõudis, ei olnud ta arg – okei esimesed pool tundi oli – aga edasi sealt enam mitte. Hoiukodu inimesed imestasid et kuidas, kuna hoiukodus oli ta kuu aega üksinda ja peidust välja ei tulnud. Aga oma kodus lasi ta kohe pai teha ja tahtis mängida.  

Vasja. Foto:
Vasja. Foto: Foto: Aira

Nagu öeldi, kass tundis kohe oma inimesed ära. Kõige rohkem vajas ta harjumist poole aastase lapsega, kuna ei teatud kas tal on kokkupuuteid, see oli tühi muretsemine, et äkki ei saa läbi, praeguseks on niimoodi et nii kui beebi korraks kisa tõstab, on Vasja kohe platsis, kui beebi mängib, on Vasja kohe tema kõrval pikutamas,kui last magama panen õhtul, on Vasja kohe kõrval. Mul on nii hea meel, et ma sain ühe kassi elu muuta ja teda aidata, Vasja on väga tähtis pereliige meil. Kui kellelgi lugejatest on soov võtta endale kass/koer, palun tehke see otsus ja võtke loom varjupaigast, hoiukodust või MTÜst. See tunne on kirjeldamatu, teades, et oled päästnud ühe õnnetu hinge. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles