Kodu järele igatsenud koer kõndis vana omaniku juurde tagasi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer. Foto on illustratiivne.
Koer. Foto on illustratiivne. Foto: Paul Ellis/AFP/Scanpix

Koerad on inimese parimad ja kõige lojaalsemad sõbrad, seda tõestab Suurbritannias aset leidnud juhtum, kus farmi viidud koer kõndis vana peremehe juurde tagasi.

Ustav koer võttis käppade alla ligi 380 kilomeetrit pika rännu, mis kestis kokku 12 päeva, vahendab Daily Mail.

Kogu lugu sai alguse siis, kui koer Pero peremees Alan James otsustas prooviks lemmiku 386 kilomeetri kaugusele farmi viia.

8. aprillil sai James kõne, kus öeldi, et Pero on lambaid karjatades kaduma läinud ning keegi pole teda näinud. 12 päeva hiljem leidis James ukse eest oma neljakäpalise sõbra, kes oli otsustanud oma õigesse koju tagasi tulla. «See on uskumatu, meil pole õrna aimugi, kuidas Pero seda suutis,» selgitas peremees, lisades, et karjakoerad suudavad ühes päevas liikuda uskumatult pika maa.

James ja tema abikaasa otsustasid, et Pero armastus perekonna vastu on nii suur, et lemmik jäetigi enda juurde. «Ta oli nii õnnelik, kui sai olla jälle koos oma pere ja teiste koertega,» selgitas koeri kasvatav James, märkides, et Pero anti Cockermouthis asuvasse farmi, kuna sealne farmer otsis head karjakoera. «Meile tundus, et Pero sobib sinna hästi, seega saatsimegi ta märtsi alguses prooviks farmi tööle,» sõnab James, kelle jaoks on siiani üllatus, kuidas koer küll nii pika maa suutis ette võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles