Pingviin reisib igal aastal pika maa, et oma hingesugulast näha

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pingviin.
Pingviin. Foto: SCANPIX

Brasiilia pensionäri juures elav pingviin reisib igal aastal 8000 kilomeetrit, et näha oma hingesugulast.

Imeline lugu sai alguse, kui 71-aastane brasiillane päästis pingviini ühelt saarelt Rio de Jainero lähedal. Pingviin oli kaetud õliga, nälginud ning võitles ellujäämise eest, vahendab Lonely Planet.

Pensionär turgutas pingviini taas elule ning puhastas ta õlist. Sellest sai alguse tõeline inimese ja pingviini vaheline sõprus. Lind jäi mehe juurde elama kuni Patagoonias algas pingviinide sigimisperiood, mil Dindimi nimeline pingviin viidi tagasi loodusesse.

Arvati, et enam kunagi Dindimi ei nähta, sest ta on tagasi oma liigikaaslaste seas. Siiski naaseb Dindim oma päästja juurde igal aastal ning veedab temaga kuid. Selleks, et oma sõbrani jõuda, peab pingviin ujuma 8000 kilomeetrit.

Dindim teab väga hästi, kes on tema sõber, sest teistel inimestel ta end puudutada ei lase. Oma abistajale poeb ta aga sõbralikult kaissu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles