Galerii: Zooexpo rõõmustas külastajaid

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

16. aprillil Tallinna lauluväljakul toimunud Zooexpo tõi kohale nii kasse kui linde, nii tigusid kui tuhkruid.

Zooexpolt võis iga lemmikloomasõber endale midagi leida, kusjuures ühed kõige eksootilisemad olid mehhiko tömpsuud ja aafrika hiidteod. Aafrika hiidtigude jalg võib kasvada kuni 30 sentimeetrit pikaks ning keskmine eluiga on 2-5 aastat, mis suuresti oleneb tingimustest. Mida jahedam on temperatuur, seda pikem on nende elutsükkel.

Ilmselt kõige vilkam elu käis tuhkrute juures, kus tutvuti nende vahvate tegelaste hingeeluga. Perenaise sõnul ei taha tuhkur küll alati süles olla, kuid on üsna lepliku loomuga. Tegemist ei ole häälekate loomadega, kuid kurjaks saades võib nende suust kostuda sisinat ja mänguhoos väikest pobinat. Perenaise sõnul ei sobi tuhkur kokku endast väiksemate loomadega, sest tegemist on kiskjatega, kes armu ei anna. Väikesest peale on loomi võimalik aga kasside ja ka koertega harjutada, kuid see nõuab püsivust ja kannatlikkust.

Lisaks lemmikutega tutvumisele said loomaomanikud neljakäpalised sõbrad ka võistlema panna, muuhulgas mõõdeti ära küülikute kõrvad ning tuhkrute kehad.

Küülikute kõrvade mõõtmise võitis loom, kellel 19 sentimeetri pikkused kõrvad, kusjuures kõige lühemad kõrvad olid 8 sentimeetrit. 

Kõige pikema kehaga tuhkur oli 74 sentimeetrit ning kõige lühem keha oli 61 sentimeetrit pikk.

Rottide ja hiirte saba mõõtmise võitis rott 24 sentimeetriga ning kõige lühem saba oli 8 sentimeetrit. Samas oli kõige pikema sabaga tšintšilja 22 sentimeetrit ja kõige lühemaga 17 sentimeetrit. Deegusid osales võistluses ainult üks ning tema tulemuseks oli tubli 10,5 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles