Varjupaigast võetud loom: Lotta lugu

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

30. aprillini ootame varjupaigast, hoiukodust või mõnest muust organisatsioonist võetud loomade lugusid. Meile kirjutas Liina Voolmaa, kellel pajatada südamlik lugu sellest, kuidas ta kohtus Lottaga.

Eelmise aasta novembris sattusin kogemata kombel Tartu Koduta Loomade Varjupaiga lehele, kus minu pilk jäi pidama väga nukrate silmadega pruunikal taksikoeral. Need silmad olid nii suurt kurbust täis, et see pilk jäi mind pikaks ajaks kummitama.

Panin arvuti kinni ja ütlesin endale, et ega ma ei saa ju kõiki maailma taksikoeri päästa ning endale võtta (kodus oli juba üks nn teise ringi taksikoer Ferry, kelle endised omanikud sõitsid Austraaliasse).

Ferry ja Lotta. Pilt:
Ferry ja Lotta. Pilt: Foto: Liina Voolmaa

Jõulude ajal tegin lehe uuesti lahti ja avastasin, et see armas väike taks pole ikka oma kodu leidnud. Peale väikest kirjavahetust varjupaigaga, otsustasin, et toon ta endale. Lotta oli selleks ajaks varjupaigas jõudnud olla 38 päeva ning tema vanuseks arvati umbes 8 aastat.

Esimesel kohtumisel Lottaga vaatas ta mulle otse silma sisse ning tema väike kõver saba hakkas vaikselt ja arglikult lehvima ning võttis järjest suuremaid tuure üles. See oli armumine esimesest silmapilgust.

Tänaseks  on Lotta minu juures olnud natuke üle kolme kuu. Lotta on äärmiselt sõbralik loom, poeb igal võimalusel sülle ja tahab limpsida. Teinekord jääb tunne, et ta tahab mulle augu sisse lakkuda.

Kui ma juhtumisi peaks unustama talle pai teha, annab ta sellest koheselt käpaga mind kraapides märku. Lotta armastab autosõitu ning talle ei meeldi kassid.

Lottale meeldib lapsi kasvatada. Kui müra ja lärm läheb liiga suureks, annab Lotta sellest kõva häälega märku.

Lottal on kogu aeg kõht tühi. Kui ta saaks, sööks ta kõik maailma söögid ära. Isegi Ferry kausist võtab ta kõik ära, kui Ferry on ennast kuskile unistama unustanud. Ferry džentelmenina ei tee sellest ka suuremat numbrit.

Lotta lemmikseriaal on «Pilvede all». Sellel ajal sätib ta ennast minu kõhule magama ning juba viie minuti pärast on norinat kuulda.

Lotta voodis. Foto:
Lotta voodis. Foto: Foto: Liina Voolmaa

Lottast paremat kaisulooma pole olemas ning ta on maailma kõige suurem limpsija.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles