Eestlased eelistavad kuldset retriiverit, labradori retriiverit ja saksa lambakoera

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerad «Terevisioonis»
Koerad «Terevisioonis» Foto: Kuvatõmmis ERR videost

2015. aasta Eesti Kennelliidu statistika järgi eelistavad eestlased enim kuldset retriiverit, labradori retriiverit ja saksa lambakoera. 

Eesti Retriiverite tõuühingu juhatuse liige Aet Toose sõnas hommikusaatele «Terevisioon», et retriivereid on kokku kuus erinevat tõugu, kellest kõige populaarsemad on kuldne ja labradori retriiver. 

Kuldne retriiver on pikema karvaga ning kõrgem; labradore on neljas värvitoonis: pruun, kollane, must ja pruun. Kuldse retriiveri kasukavärv on lihtsam: erinevad variatsioonid kuldsest. 

Toose selgitas, et kuldne retriiver on veidi rahulikum, labradori retriiver seevastu energiline. 

Eesti Retriiverite tõuühingu liige Monica Merima sõnas, et labradorid on justkui lihtsad maapoisid, kelle temperament on rahulik. Tegemist on aktiivsete koertega, kes on tähelepanelikud ning valmis tegutsema niipea, kui mõni lõbus tegevus välja pakutakse. 

Merima sõnas, et lisaks lastega perre sobib labradori retriiver ka esimeseks koeraks, sest teda on lihtne õpetada. Toose seevastu soovitab esimeseks koeraks just kuldset retriiverit, kes on rahuliku loomuga.

Miks eelistab eestlane aga just neid koeratõuge? Toose sõnul ei ole hästi ette näha, milline tõug järgmisena populaarseks saab. Naine selgitab, et retriiverid on esiviie seas üsna püsivad just seetõttu, et neid on lihtne kasvatada, kerge treenida ja nad on hea iseloomuga.

Toose rõhutab, et kindlasti vajavad kõik koerad pidevat õpetamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles