Paar võttis 21-aastase kassi, et looma viimased elukuud rõõmsaks muuta

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruaris täitus Tiggeril aasta uues peres elamisest.
Veebruaris täitus Tiggeril aasta uues peres elamisest. Foto: Tigger's Story- The 21 yr. Old Cat & His Bucket List/Facebook

Marylandis elav Adriene Buisch ja tema poiss-sõber Michael otsustasid möödunud aastal kodu pakkuda ühele 21-aastasele kassile – kellest peremees otsustas loobuda –, et looma viimased elukuud oleks täis rõõmu ja armastust.

Oma sõnutsi otsis paar juba ammu kodusolevale kuueaastasele kassile kaaslast, mistõttu oli 20-aastane Tigger parim võimalik valik, vahendab portaal The Dodo. Uude koju saabudes oli Tigger kõhn ning jõi päeva jooksul ära kolm liitrit vett. Kassi õnneks töötab Adriene loomaarstina ning testid näitasid, et loomal on neerupuudulikkus, mida hoitakse kontrolli all õige toidu ja rohtudega. Möödunud aasta lõpus avastasid kassi uued omanikud, et loomal on kasvaja, mida arstid lemmiku vanuse tõttu eemaldama ei soostunud. Seega otsustasid Adriene ja Michael, et kassi viimased elukuud peavad olema õnnelikud ja armastust täis. Veebruaris sai Tiggeril uuede koju saabumisest aasta.

«Olgugi et paljude jaoks ei tähenda see midagi, armastab Tigger kõiki väljasõite, sest tema jaoks pole midagi paremat kui õues käimine,» selgitavad omanikud kassile loodud sotsiaalmeedia leheküljel, lisades, et kassi vaieldamatu lemmikkoht on rand.

Tigger rannas. Foto: Adriene Buisch
Tigger rannas. Foto: Adriene Buisch Foto: Tigger's Story- The 21 yr. Old Cat & His Bucket List/Facebook

Paari sõnul on Tigger küll välimuselt 21, kuid hingelt on ta paariaastane, sest toob rõõmu pere igasse päeva, ainuüksi tema iseloom on Buischi sõnul märkimisväärne. «Ta on just selline kass, et kui sa tema paitamise korraks lõpetad, meenutab ta käpaga, et tal pole kaugeltki veel küll saanud,» selgitab Buisch.

Tigger on siiani käinud Washingtonis, rannas, kandnud koledat jõulukampsunit ning sõitnud vankriga mööda kvartalit. Veel on lemmikul ees pimekohting kauni emase kassiga ning paadisõit.

Tigger jõulude ajal. Foto: Adriene Buisch/Tigger's Story- The 21 yr. Old Cat & His Bucket List
Tigger jõulude ajal. Foto: Adriene Buisch/Tigger's Story- The 21 yr. Old Cat & His Bucket List Foto: Tigger's Story- The 21 yr. Old Cat & His Bucket List/Facebook

Adriene ja Michael loodavad, et Tiggeri lugu inspireerib ka teisi varjupaigast valima soliidsemas eas loomi. «Lemmikut võttes tuleb arvestada, et temasse tuleb panustada aega, armastust ja ka raha. Loom on nagu väike laps. Loomad on osa perekonnast, seega tuleb enne lemmiku võtmist alati mitu korda mõelda,» selgitab Adriene.

Tiggeri tegemistele saab kaasa elada siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles