Surnuks puretud kassi omaniku lähedane: meie viha ei pea

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer kassi puremas.
Koer kassi puremas. Foto: Kuvatõmmis turvakaamera videost

19. märtsil kella 13 paiku pures Tallinnas Kristiine linnaosas Liblika tänaval võõras rihmastatud koer surnuks eramaja hoovis olnud kassi.

Kassiomaniku lähedane Berit Mäetalu sõnas, et pildil olev naine ei ole koera omanik, vaid omaniku ema. «Algselt saime süüdistava ja mitte kõige meeldivama meili, aga pärast seda, kui ma olin saatnud video, kus on kõik ilusti näha, et naine videos ei tee midagi, et kassi päästa, tuli vabandav meil,» sõnab Mäetalu, lisades, et hiljem palus koeraomanik ka telefoni teel vabandust. «Tundusid väga viisakad ja mõistlikud inimesed ja meie viha ei pea. Meie mõte on selles, et see koer käiks edaspidi ainult suukorviga,» selgitab Mäetalu. 

Kassiomanik ja lähedased pöördusid pärast juhtunut ka politseisse, kus suunati nad edasi munitsipaalpolitseisse, kuid lõplikku vastust pole sealt veel tulnud. «Ilmselt lõpeb asi rahulikult,» sõnab Mäetalu. 

Surnuks puretud kass oli auväärses eas, lausa 16-aastane ning Mäetalu kinnitusel väga hea tervisega. 

Video ning pildid on internetis kulutulena ringlema läinud ning Mäetalu sõnul on Facebookis olevas kassisõprade grupis neile väga palju kaastunnet avaldatud. Lisaks selgus, et koeraga on varemgi probleeme olnud. «Mulle tuli kolm kuni neli meili, inimesed ei saa küll sada protsenti oma pead anda, kas tegemist on sama koeraga, aga välimuse järgi on sama koer rünnanud väiksemaid koeri ja kasse,» sõnab Mäetalu. 

Kassiomanik ja lähedased soovivad eriti tänada valges jopes olevat naist, kes käis lähedalasuvate majade ustele koputamas, et looma omanikku leida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles