Galerii: rahvusvaheline kassinäitus rõõmustas loomasõpru

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

19.-20. märtsil kogunesid kassisõbrad Tallinna lauluväljakule, kuhu oli kokku tulnud üle saja kassi ning ligi kuuskümmend kassikasvatajat.

Euroopa ilusamad kassid tulid kohale nii Saksamaalt, Itaaliast, Hispaaniast, Soomest, Rootsist, Venemaalt ja mujaltki. Omavahel võtsid mõõtu nii haruldasemad tõud nagu Cornish Rex, Devon Rex, Jaapani bobtail ning ka exoticud, briti ja ameerika lühikarvalised ning ka burma kassid.

Ühtlasi oli tegemist ainsa näitusega, kus osalesid ka koduotsivad kassid. Nii Kassiabi, Kelmiküla Kassijaam kui ka Kass ja Pojad olid oma hoolealused näitusele toonud. 

Kuna MTÜ Kass ja Pojad hoolealused pole näitusesaaliks veel valmis, aitasid tublid vabatahtlikud hoopis Kelmiküla Kassijaama hoolealust Hennet. Tegelikult oli Hennega samas puuris veel hr. Porgand, kes oma auväärse ea kohta nägi rohkem kui hea välja. Hr. Porgand, omadele Porks, on nimelt lausa 16-aastane vanahärra, kuid oma rahulikkusega võitis ta kõigi näitusekülastajate südamed. «Ta oskab tänada, et ta tänavalt ära päästeti,» sõnas MTÜ vabatahtlik. Kiidusõnu jagub hr. Porgandi aadressil veelgi: selgub, et eriti hästi tuleb tal välja toidu lunimine ning käskluse peale oskab vanahärra isegi eeskujulikult istuda.

Ka Henne aadressil kuuleb vaid kiidusõnu. Tema, muide, soovib armastavasse koju saada, kuid paraku pole see veel õnnestunud. «Talle iga kodu ei sobigi, sest tal käivad epilepsiahood ja see hirmutab inimesi. Ta on väga armas tüüp, aga lihtsalt natuke haigekene,» selgitab vabatahtlik.

Henne (paremal) ja hr. Porgand. Foto:
Henne (paremal) ja hr. Porgand. Foto: Foto: Kelmiküla Kassijaam/Facebook

MTÜ Kass ja Pojad vabatahtliku sõnul läheb organisatsioonil veel praegu rahulikult, sest kevadist kassibuumi pole veel alanud. «Aitamegi praegu Kelmiküla, tõime nende kiisud näitusele,» rõõmustas vabatahtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles