TV3 video: linnal sai varjupaiga ülbusest mõõt täis

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomade hoiupaik Tallinnas.
Loomade hoiupaik Tallinnas. Foto: Liis Treimann

Hoiupaiga juhataja Larissa Kozõreva vaenulikkus meedia vastu on pärast aastatetagust «Pealtnägija» lugu ainult kasvanud, nii on Hoiupaiga väravad ajakirjanike ees suletud.

Pealtnägija avaldas toona, et Hoiupaigas toimub kasside massiline hukkamine ja seda isegi enne, kui kohustuslikud 14 hoiupäeva pole lõppenud, vahendavad TV3 «Seitsmesed uudised». Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu avaldas uudistesaatele statistikat, öeldes, et kui eelmisel aastal püüti üle 2000 kassi, siis nendest 1400 eutaneeriti. Linn eraldab varjupaigale ennekõike raha loomade päästmiseks, mitte hukkamiseks.

Loomasõber Kertu Jukkum sõnas, et ühe kassi hoidmine Hoiupaigas maksab linnale keskmiselt 200 eurot, koera puhul veidi rohkem ning kui juurde panna ravikulud, lisandub veel 10 000 eurot, mille maksab Tallinna linn täna Loomade Hoiupaigale. Jukkumi sõnul on kurb statistika, et kaduvväike osa loomadest pääsevad Hoiupaigast eluga.

Kozõreva on keeldunud koostööst teiste organisatsioonide ja vabatahtlikega, kes on soovinud loomi päästa.

Sarapuu sõnul ei taheta seda olukorda, mis praegu on. «See inimene ja ettevõte võib olla ükskõik milline aga kui ta on monopoolses seisundis, seda pikapeale kuritarvitatakse ja suhtumine läheb niisuguseks üleolevaks või nii nagu ma olen kuulnud praegu inimeste käest, et suisa ülbeks. Ja neid kaebusi on meil ikka iga kuu.»

Nii sai linnal mõõt täis ning otsustati rajada uus varjupaik, mis peaks valmima juuliks. See lõpetab loodetavasti praeguse MTÜ hirmuvalitsuse. Sarapuu loodab uues varjupaigas näha sõbralikku ja südamlikku tööd ning Jukkum soovib, et uus varjupaik teeks teistega koostööd.

Varjupaiga operaatori hankes osales ka Kozõreva, võitja kuulutatakse välja paari nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles