Uudiseid loomaaiast: asukad kogunevad päikesevanne võtma

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulaanid päikest võtmas.
Kulaanid päikest võtmas. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Pruugib päikesel vaid pilve tagant välja piiluda, kohe kogunevad loomaaiaasukad päikesevanne võtma.

Kulaanitabuunid unelevad rivis, kõigil küljed päikese poole, takiinitall ronib kõige kõrgema kivimüraka otsa, baktrianid aga lamavad aedikuosas, mis kõige kauem päikese paitada on. Isegi eakas baribal Hiti on nüüd sagedasti õuepuuris käimas.

Vaatamata öistele külmakraadidele ja lume jonnakale maaspüsimisele on õhus tunda kevade hõngu. Tihased ja rohevindid siristavad, rähnid täristavad, siilid on ärganud. Kullimäe isailvesed jorisevad ja noored alpakad katsuvad omavahel jõudu.

Möödunud pühapäeval munes esimese muna raisakotkas, kolmapäeval hiid-merikotkas. Mõlema liigi haudumisedule saab kaasa elada veebikaamera vahendusel. Valgekurgedel on talvemajakesse ehitatud pesas juba kaks muna. Sõraliste majas aga sündisid möödunud reedel ja esmaspäeval tallekesed tavalisel ja kameruni kääbus-kodukitsel.

Loomaaia looduskooli eluslooduse klassi kolisid elama kolm jaanuaris Tartu loodusmuuseumis koorunud tarantlibeebit. Praegu vaid sõrmeotsasuurused tarantlihakatised elavad igaüks eraldi oma topsikeses, kuhu nad on kudunud väikese võrgu. Toiduks saavad nad pisikesi prussakaid.

Loomaaia liigikaitse uuringute keskusest saadeti rahvusvahelise naaritsate tehistingimustes paljundamise programmi raames kolm isast naaritsat Prantsusmaale (Calviac), Poola (Poznan) ja Tšehhi (Pavlov). Järgmisel nädalal lähevad kaks isast Riia loomaaeda ja Tallinna tuleb üks emane Helsingist Korkeasaari loomaaiast.

Teravmokk-ninasarvik Kigoma latrisse paigutati vaateklaasi kaitseks uued kõrrepuhmast meenutavad elektrikarjused («hot grass»). Kääbusjõehobude õuealal lõpetati piirdeklaaside vahetus ja aedik on nüüd valmis suvehooajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles