Päevakäpp: Pontsik ja tema kutsikad ootavad kodu

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pontsik.
Pontsik. Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

Jaanuari keskel anti Eesti Loomakaitse Seltsile teada kolmeaastasest Pontsikust, kelle teataja päästis 20-kraadisest külmast, üksindusest ja hirmust. 

Pontsik elas perekonna suvilas üksinda juba aastaid, vahendab Eesti Loomakaitse Selts. Koerale käidi küll süüa andmas ja temaga aeg-ajalt mängimas, kuid suure osa ööpäevast veetis Pontsik üksi. Detsembri algul ründasid koera metsloomad, mille tagajärjel ei julgenud Pontsik enam koduaias olla ja põgenes. 

Pärast kuu aega ringi hulkumist leidis koera hea inimene, kes kokkuleppel omanikuga Pontsiku saunamajja elama võttis. 

Loomakaitse Seltsiga ühendust võtnud naine suundus Pontsikuga veterinaari juurde, kus selgus, et koer on tiine ning juba lähinädalatel on oodata kutsikaid. Nii võttiski Pontsiku hoiukodu vastu kutsikad ning tänaseks on väikesed koerad juba kolm nädalat vanad. Vähemalt kahele kutsikale on uued peremehed juba olemas. Lisaks kahele kutsikale ootab armastavat peremeest ka Pontsik, kes on hoiukodu perenaise sõnul inimesi armastav, energiline ja mänguhimuline koer. Uues kodus võiks Pontsikule olemas olla aed, kus ta saaks joosta, sest suure osa ajast meeldib koerale õues olla. Kõige rohkem armastaks koer aga oma inimeste lähedust. 

Lisainfot saab koerapere kohta küsida hoiukodu telefonil 58 076 145 või kirjutades info@loomakaitse.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles