Tallinna loomaaed kuulutas välja joonistusvõistluse

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru Nord.
Jääkaru Nord. Foto: Maaja Kitsing

Kõigil Eesti koolide õpilastel on nüüd võimalus anda oma panus jääkarude uue kodu valmimisel, teadvustada kliimamuutuste mõju loomadele, inimestele ja kogu planeedile ning õppida tundma jääkaru, tema eluviisi ja –keskkonda.

Õpetajatel ja juhendajatel on suurepärane võimalus arutleda õpilastega nimetatud teemadel ning selgitada oma koolis välja igas vanusegrupis parim töö. Osalema oodatakse ka huvi- ja kunstikoole, teatab Tallinna loomaaed.

Joonistuste formaat on A3 ja tehnika vaba. Tööd jäävad loomaaeda, kus neid kasutatakse näitustel, loodushariduslikel eesmärkidel ja loomaaia trükistes. Iga õppeasutus saab võistlusele saata maksimaalselt neli tööd.

Arvestus toimub neljas vanuseklassis: I-III klass, IV-VI klass, VII -IX klass, X-XII klass.

Iga võistlustöö taha palutakse trükitähtedes märkida järgmised andmed: kooli nimi, osaleja nimi ja klass ning kooli kontaktisiku (juhendaja) nimi, telefoninumber ja meiliaadress.

Töid hakatakse vastu võtma kohe, aga esitamise lõpptähtaeg on 22. aprill 2016. Võitjad kuulutatakse välja laupäeval, 14. mail loomaaia muuseumiöö avamisel.

Kõik võistlustööd palutakse koolil postitada ühe saadetisena. Tööde kohalejõudmise eest vastutab saatja. Postiaadress: Tallinna Loomaaed, Ehitajate tee 150/Paldiski mnt 145, 13522 Tallinn, märksõna «Joonistusvõistlus». Tööd võib ka ise kohale tuua loomaaia lääneväravasse aadressil Ehitajate tee 150.

Igas võistluskategoorias selgitatakse välja kolm auhinnalist kohta ja auhinnaks on erinevad loomaaia pääsmed, loomaaia raamatud jm. Eripreemia on jääkarude vaderite lemmiktööle. Võitjate nimed avaldatakse Tallinna loomaaia veebilehel ja Facebookis. Võitjad kutsutakse loomaaia muuseumiöö avamisele.

Võistluse žüriisse kuuluvad Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal, projekti «Jääkaru uus kodu» eestvedaja Veronika Padar, skulptor Tauno Kangro, zooloog Aleksei Turovski, Tallinna Loomaaia loodushariduse ja avalike suhete osakonna juhataja Maris Laja ja Monika Kuzmina agentuurist MediaMarketing.

Tallinna loomaaias elab kolm jääkaru: isane Nord, emane Friida ja nende poeg Nora, kelle elamistingimused vajavad kiiresti parandamist. Tallinna Loomaaed on koos toetajatega algatanud projekti «Jääkaru uus kodu». Kolme aasta jooksul on projekti toetuseks annetatud 200 tuhat eurot, tänu millele on valminud eskiisprojekt ning olulised tehnilised kommunikatsioonid tulevase polaariumi tarbeks. Tallinna linn on käesoleva aasta eelarvesse planeerinud 1,25 miljonit eurot ehituse alustamiseks 2016. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles