Kitse ja tiigri haruldasele sõprusele võib paaritumisajal lõpp tulla

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timurile toodud kaaslase kandidaat Manka.
Timurile toodud kaaslase kandidaat Manka. Foto: Yuri Smityuk/TASS/Scanpix

Loomasõprade südameid soojendanud sõprus tiigri ja kitse vahel võib üsna varsti lõppeda, sest loomaaed otsib kits Timurile kaaslast.

Venemaa Primorje safaripargis möödunud aasta novembris aset leidnud juhtum hämmastas kõiki loomasõpru, sest kits Timur, kes oli amuuri tiigri puuri toodud õhtusöögiks, osutus kiskjale heaks sõbraks, vahendab väljaanne Independent.

Loomapaarist sai sensatsioon ning tuhanded inimesed vaatasid, kuidas nad külg külje kõrval magavad. Duo eraldati jaanuaris, kui kardeti, et tiiger võib ülbeks muutunud kitsele oma metsikumat külge näidata. Suur oli kõigi imestus, kui loomad ka neid eraldava aia vahelt üksteisega häid sidemeid hoidsid.

Veebruari alguses asusid safaripargi töötajad kitsele kaaslast otsima. Kõigi kandidaatide iseloomuomadused postitati sotsiaalmeedias asuvale lehele, mida jälgib iga päev 5000 inimest. Esimene kandidaat avalikustati 7. veebruaril. Tegemist on Nahhodka linnast pärit loomaga, kelle vanuseks kolm aastat. «Tal on varem «abikaasa» olnud, kuid loom hukkus traagiliselt. Nüüd otsib emane uut kaaslast,» seisab postituses. Teine kandidaat on kaheaastane Ksusha.

Kandidaat Manka, kes on pärit Nahhodkast. Foto: Yuri Smityuk/TASS/Scanpix
Kandidaat Manka, kes on pärit Nahhodkast. Foto: Yuri Smityuk/TASS/Scanpix Foto: Yuri Smityuk/Yuri Smityuk/TASS

Kolmas kandidaat, kes kannab nime Angela Merkel, läks potentsiaalset kaaslast võluma tiigrikostüümis. «Loodame, et Timur tuleb elama meiega hubasesse Moskva regiooni, kus pole ühtegi tiigrit, vaid kits Merkel,» seisab postituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles