Päevakäpp: Vahva vunts Harry

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry ootab maailma parimat kodu.
Harry ootab maailma parimat kodu. Foto: Pesaleidja/Facebook

Kui perest on puudu üks karvapall, aga kassipoega ei taha igast lillepotist leida ja kardinate küljest lahti tõmmata, siis Pesaleidja hoiukodus elav Harry on sobiv loom.

Oma noore ea kohta on Harry tasakaalukas ning kaalutlev. «Kui Harry koos teiste kassidega sulepulgaga mängima tuleb, siis vaatab ta etteheitvalt teisi, kes pööraselt ja ennastunustavalt mänguasja mööda tuba taga ajavad ja ootab viisakalt, käpad perfektselt teineteise kõrvale seatult, kui sulepulk tema juurde jõuab ning udjab seda siis eeskujulikult korraks oma nunnu valge käpakesega,» kirjutab Pesaleidja vabatahtlik. Samal ajal kui teised tormavad üle tema sulepulka tapma, astub Harry viisakalt eemale.

«Harry ei jookse kellelegi kohe sülle, aga kui ta kaissu haarata, siis istub poiss rahulikult ja vaatab oma äärmiselt tarkade kiisulapse silmadega inimesele otsa, just kui tahaks öelda, et no kaisuta mind siis, kui sa nii väga tahad,» lisab vabatahtlik.

Tark kassilaps leiti möödunud aasta juunis Valgast ning kassipoeg toimetati toona varjupaika. Kuna keegi kassipoega taga ei otsinud, rändaski Harry pealinna, Pesaleidja hoiukoju, kus avastati kassi seljalt vana haav. Ilmselt seetõttu on kass ka tagasihoidlik. Õnneks Harry inimesi ei karda ning kord kahejalgset usaldama hakanud loomast saab igaveseks hea sõber.

«Harryl on oma noore ea kohta äärmiselt arukas olek ja eriti tark silmavaade. Just nagu oleks tegemist väga elukogenud loomaga. Tema must-valge läikiv kasukas saab erilise olemuse tänu Hercule Poirot vuntsidele, mis on nii efektsed, et neid on näha lausa teise toa otsa,» kiidab hoiukodu.

Selleks, et Harry koju võtta, tuleb täita Kiisuvõtja küsimustik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles