Kaamerasilm jäädvustas neli mäkra

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaa ja Raplamaa piiril, tumedate haabade ja üksikute kuuskede vahel asub üle kümne uruga mägralinn, mille vilgast elu on üles filmima pandud kõikenägev kaamerasilm.

Loodusfotograaf ja bioloog Tiit Hunt kirjutas RMK loodusblogis, et soojemate ilmade saabudes toimub mägralinnas sagimist küllaga ja külalistest puudust ei ole. Jaanuari lõpus üles seatud rajakaamera videosalvestisele jäi korraga lausa neli looma. «Arvatavasti vanaloomad ja nende kaks poega, on uru juures tegutsenud igal õhtul ja ööl. Tihe lumesadu ja kuus külmakraadi pole loomakesi sundinud pakku pugema,» kirjutas Hunt.

Saaremaal elavad Kadi ja Tõnis pole samuti loodussõpru maha jätnud ning tegutsevad usinalt edasi. «See on küll hea uudis ja loodame, et nad seekord esinevad aasta looma vääriliselt ega mängi mäkra nagu mullu ja tunamullu, kui kauaoodatud poegi näha ei saanudki. Mägra mängimine pidi aga tegelikult tähendama hoopis seda, et ei viitsi kuhugi minna ja miskit põnevat ette võtta – ainult tuimalt oma urus passida,» kirjutab Hunt.

Kadi ja Tõnis. Foto: RMK loodusblogi
Kadi ja Tõnis. Foto: RMK loodusblogi Foto: RMK/Loodusblogi

Mida mägrad veel põnevat korda on saatnud? Loe täpsemalt RMK loodusblogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles