Mees päästis puu otsast alla kukkunud oravapoja

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orav pargis. Pilt on illustratiivne.
Orav pargis. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Poolas Szczecini linnas elav mees päästis puu otsast alla kukkunud oravapoja.

Looma päästnud Tadeusz Lubiarz sõnab, et jalutas koertega, kui midagi jalgade ette kukkus ja liikuma hakkas, vahendab Telegraph. «Ta oli pisike nagu kingapael. Arvasin, et ta ei jää sügisel ellu, sest ta oli väga väike,» selgitab Lubiarz.

Mees soojendas loomakese üles ning võttis ta koju kaasa. Kodus uuris Lubiarz, kuidas oravaid toita ning sai teada, et kitsepiim sobib looma turgutamiseks hästi. Esimese hooga jõi orav tervelt kolm pipetitäit piima, selle järgi nimetas mees oma uue sõbra Pitekiks.

Pitekile mõeldud toas on puidust põrand ning hommikul kell kuus, kui loom ärkab, kostab Lubiarzi tuppa kõminat, sest väike orav teeb hommikusi jooksuharjutusi.

Orav pole mehe juurest siiani lahkunud, kuid Lubiarz sõnab, et tal on iga hetk vaba voli puu otsa hüpata ja iseseisvaks saada. «Ta ei taha ära minna,» sõnab Lubiarz.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles