Tallinna loomaaia kassid naudivad head elu

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei.
Sergei. Foto: Kerttu-Kadi Vanamb

Tallinna loomaaia külastajad võivad lisaks puurides elavatele loomadele märgata liikumas ka kasse.

Samal ajal kui ahviaasta alguse pidustusi pidavad tamariinid head-paremat nosisid, tukkus troopikamaja põrandal Sergei, kes end külastajate sagimisest häirida ei lasknud. Tamariine tutvustanud Tallinna loomaaia metoodik Darja Zubareva sõnul elab loomaaias kasse mitu, ühel ajal oli neid lausa 13. «Muidugi kõik kassid, kes siin elavad, on väga paksud ja laisad,» sõnab Zubareva.

Troopikamajas und nautiv Sergei.
Troopikamajas und nautiv Sergei. Foto: Kerttu-Kadi Vanamb

Kõik hoolealused on loomaaeda ise tulnud ning kui alguses hellitasid loomaaia töötajad lootust, et kassid võiksid hiiri püüda, siis pika peale selgus hoopis midagi muud. «Haa, muidugi,» naerab Zubareva, lisades, et loomaaias töötavad nii suure südamega inimesed, kes kassi nähes mitte ei saa teda toitmata jätta. «Kes läheb pärast seda veel hiiri püüdma,» selgitab Zubareva.

Kasside elu loomaaias on lisaks heale toidule ka muidu mõnus, sest soojas troopikamajas saab olla ka külma ja vihmase ilmaga.

Sergeid iseloomustab Zubareva kui üldiselt sõbralikku kassi. Sügavalt magavat kassi võib näpuga lausa torkida, sest ta ei märkavat midagi. Ärkvelolekus võib Sergei aga hammustada kui teda liiga kaua paitada.

Lisaks Sergeile võib loomaaias liikumas näha veel teistki kassi, kes erinevalt Sergeist, oli end ahviaasta alguse puhul hoopis õue külastajaid vaatama sättinud.

Foto: Kerttu-Kadi Vanamb
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles