Päevakäpp: Kaks aastat kodu oodanud Sirtsuke

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirtsuke
Sirtsuke Foto: Pesaleidja/Facebook

Pesaleidja hoiukodu aknalaual istub nooruke kassipreili Sirtsuke, kes ootab, millal tema ellu päris oma inimene astub.

Kui Sirtsuke inimeste ootamisest tüdineb, plõgistab ta mööda lendavate lindude peale lõugu ja jälgib uniseid kärbseid.

Sirtsuke sattus Pesaleidja suurimasse hoiukoju koos õe Lõvilõrriga. Kolm kuud vanad kassid tundsid hirmu ning nutsid kõva häälega – selgus, et keegi oli kassid otsustanud tänavale tõsta. Tänaseks on Sirtsukesest sirgunud pika karvaga kassipreili, kelle kaunid kollased silmad ehmudes ülisuureks lähevad.

Usk inimesse hakkab tasapisi taastuma, kuid pai tegemine toimub enamasti siis, kui Sirtsuke magab või sööb. Esmalt tuleb Sirtsukesele mesijuttu ajada ja õrnalt käppa paitada, alles siis võib käe turjale ja seljale asetada. Meeles peab pidama, et praegu Sirtsuke pikki paisessioone ei armasta: suurte silmadega läheb ta kaugemale ja vaatab, ega keegi ometi pole ta kaunist kasukat ülemäära silitanud.

Iseloomult on Sirtsuke trallitaja: ta armastab hoiukodus ringi jooksmist, pallide ja hiirte tagaajamist.

Selleks, et Sirtsukesega lähemalt tutvust teha, tasub kirjutada kassi hoiukodule aadressil erika@pesaleidja.ee. Sirtsukese kojuviimiseks tuleb täita kiisuvõtja küsimustik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles