Südametu inimene jättis üheksa puuritäit loomi lagunenud majja maha (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikeloomad jäeti hüljatud majja.
Väikeloomad jäeti hüljatud majja. Foto: Eesti Loomakaitse Selts/Facebook

7. veebruaril kell 15.26 sai politsei teate, et Paljassaare lagunevasse majja on maha jäetud üheksa puuritäit väikeloomi.

Tegu nägi pealt valvur, kes teavitas häirekeskust, vahendab portaal Krimi24. Kohale tulnud politsei tõstis loomad sooja autosse ning toimetas turvalisse kohta.

Loomakaitse Seltsi kinnitusel oli kokku hüljatud 26 looma ja lindu: 9 merisiga, 4 kääbushamstrit, 4 rotti, 2 deegut, hamster ja 6 papagoid. Hetkel on loomad paigutatud kolme erinevasse hoiukoju ning lähipäevil jagab selts loomad veel rohkemate hoiukodude vahel ära, et neile jaguks rohkem ruumi ja tähelepanu. Üks papagoi on rõngastatud vasest rõngaga. Mitmed merisead nägid välja üsna nälginud, hooldamata ja sotsialiseerimata. Täna toimetas selts loomad veterinaari ülevaatusele Tatari Loomakliinikusse. Loomade toidu- ja raviarved on seltsi hoole all olemise ajal lubanud katta Tallinna Keskkonnaamet.

Põhja prefektuuri kinnitusel on juhtunu selgitamiseks alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb loomade julma kohtlemist.

Politsei tegeleb aktiivselt sellega, et välja selgitada, kes loomad niimoodi hülgas ning paneb südamele, et sellistest juhtumitest tuleb alati politseile teada anda. Seadusejärgselt on selts kohustatud hoidma loomi oma hoole all vähemalt 14 päeva enne loomade loovutamist uutesse kodudesse. Inimesi, kes on Eesti Loomakaitse Seltsiga ühendust võtnud ja soovivad hüljatud pisiloomadele kodusid pakkuda, on juba üsna palju. Kõikidel soovijatel palub Eesti Loomakaitse Selts täita loomasoovija ankeet. Selts võtab kõikide huvilistega ühendust 14 päeva pärast ning valib soovijate seast välja sobivaimad kodud. Loomasoovijad peavad suutma tagada loomadele ruumikad puurid, vajadusel veterinaarabi, igapäevase hoolitsuse ja teised vajalikud pidamistingimused.

Vaata refereeritud artiklit siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles