Tegevused, mis kassiga majapidamises väljakutseks osutuvad

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassi üks paljudest tööülesannetest on kontrollida, et inimene teda ikka õigesti sügaks.
Kassi üks paljudest tööülesannetest on kontrollida, et inimene teda ikka õigesti sügaks. Foto: Panther Media/Scanpix

Kassipidajad teavad, et kodu ilma kassita on lihtsalt maja. Elu lemmikuga on nii mitmekesine, et isegi igapäevased asjatoimetused saavad kassiga koos elades hoopis teise tähenduse.

Voodi tegemine

Voodipesu vahetus on midagi, mis kasside tähelepanu hetkega köidab. Järsku ei paku loomale huvi enam miski muu, kui mõte linade alla ronimisest, padjapüüri sisse pugemisest või lihtsalt arutust ringi jooksmisest, vahendab portaal iHeartCats.

Paelte sidumine

Jalatsist välja turritavad paelad on kassi jaoks just kui võimalus endas sisemine jahimees äratada. Eriti põnev on siis, kui peremees samal ajal paelu kinni seob.

Tualeti kasutamine

Kassidega koos elamine on näidanud, et üksinda tualetti minek on välistatud tegevus. Isegi kui uks õnnestub täpselt enne kassi saabumist kinni lükata, kostub ukse tagant närvilist kraapimist ja näugumist.

Konservikaane avamine

Köögist kostuv konserviavaja hääl on kassi jaoks märk söögiajast, hoolimata sellest, kas avatakse parajasti kassikonservi või hoopis salatisse panekuks maisi. Kassiinimesed teavad rääkida, et hetkel, mil lemmik aru saab, et hääl ei kuulunud konservile, heidetakse peremehele pilk, mis annab märku sügavast pettumusest.

Harjaga pühkimine

Kodu koristamine muutub omaette väljakutseks, sest diivani või voodi alt välja tulevate tolmurullidega tulevad kaasa mänguhiired, põrkepallid ja muud lelud, mille kass mänguhoos on ära kaotanud. Lisaks ei ole lemmiku jaoks midagi lõbusamat, kui tekkinud tolmu- ja liivahunnikus möllamine.

Kui kass magab, siis ta magab

Iga kassipidaja teab reeglit, et kui kass peremehe kõhule magama jääb, saab inimene õiguse liikuda siis, kui lemmik on lõunaunest üles ärganud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles