Loomaaia ahvid tähistavad ahviaasta algust

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Makaak Naruto.
Makaak Naruto. Foto: AP/Scanpix

Pühapäeval, 7. veebruaril kell 11 ootab Tallinna loomaaed kõiki tähistama Hiina kalendri järgi algavat ahviaastat. Ahvid on küll alati troopikamaja ekspositsioonis näha, kuid seekord saab asjatundja juttu kuulates kohapeal ka targemaks.

Loomad saavad kingitusi ja toitu, ahve tutvustab nii eesti kui vene keeles Darja Zubareva loodushariduse osakonnast. Meened ahvidele valmistatab Tallinna Loomaaia Sõprade Selts.

Ahvijuttu kuuleb aedikute juures järgmistel kellaaegadel:

11.00 jaapani makaagid (õues; ülejäänud ahvid troopikamajas)

11.30 šimpansid

12.00 kääbusmarmosetid

12.30 valgetups-marmosetid

13.00 kuningtamariinid

Loomaaias elab praegu kokku 11 liiki ahve, nende hulgas nii väiksed küünisahvid kui suured inimahvid ðimpansid, lisaks veel Madagaskarilt pärit leemurid, poolahvid. Troopikamaja soojas saab ahvide tegemisi mõnusalt jälgida, 20-pealise jaapani makaagi pere elu kulgeb aga ka talvisel ajal väliaedikus. Ahvide loomaaeda tulemise lood on väga erinevad: veerand sajandit tagasi rändas Tallinnasse Rootsi Skanseni loomaaiast kingituseks saadud esimene kääbusmarmosettide paar ja seda direktor Mati Kaalu käsipagasis, emased inimahvid on aga meremeeste poolt Guinea sadamas sigarettide vastu vahetatud kaubana Eestisse jõudnud.

Loomaaia kassad nii põhja- kui lääneväravas on avatud kella 9-15 ja piletihinnad on talvised. Siseekspositsioonid ja laste loomaaed ootavad külastajaid kella 10-16, loomaaed suletakse kell 17.

Lisainfo loomaaia kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles