Põhjused, miks kass on inimese parim sõber

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: Yuri Smityuk/Yuri Smityuk/TASS/Scanpix

Kasside puhul tuleb austus ja armastus välja teenida, ent kui looma usaldus on võidetud, jääb kass inimese parimaks sõbraks oma elupäevade lõpuni.

Portaal iHeartCats pani kokku põhjused, miks tasub kassi oma parimade sõprade nimekirjas hoida.

Nad on kaisumaiad

Kassid armastavad pikki uinakuid ja inimestega koos olemist. Olles lemmiku usalduse välja teeninud, võib nautida tema nurrumist ja piiramatut armastust.

Nendega võib kõigest rääkida

Lemmikute suureks plussiks on see, et nad ei räägi iial saladusi välja. Neile võib rääkida kõik oma mured, rõõmud ja saladused, mida ühelegi sõbrale rääkida ei julgeks.

Nad on head kuulajad

Lisaks sellele, et kassid ei räägi saladusi edasi, on nad suurepärased kuulajad. Oma kassiga suhtlemine annab võimaluse loomaga lähedasemaks saada.

Nad on olemas nii heas kui halvas

Tihtilugu arvatakse, et kassid pole inimestest eriti huvitatud. Tegelikult oskavad kassid aru saada, kas nende peremees on kurb või rõõmus. Halva päeva saab seljatada, kui kassile päevamured ära rääkida ja ta sülle võtta ja üks mängutund teha.

Nad teevad tuju heaks

Kasside iseloomud ja huvid on väga erinevad ning nad on rõõmus kogu perele. Avasta kassiga aega veetes just tema eripärad: võib-olla meeldib talle sulepulgaga mängida, kõrgele ja kaugele hüpata või hoopis saba taga ajada?

Nad hoiavad peremehe tervena

Nii nagu koerad, on ka kassid heaks teraapialoomaks. Lemmiku paitamine alandab stressi ja ärevust.

Nad armastavad oma inimest tingimusteta

Parimad sõbrad on nagu pereliikmed, nii ka kassid. Lemmiku eest hoolitsedes ja tema vajadustele tähelepanu pöörates armastab ta peremeest elu lõpuni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles