Päevakäpad: Rotipreilid Laigu ja Valge on valmis koju minema

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laigu ja Valge.
Laigu ja Valge. Foto: Pesaleidja/Facebook

Pesaleidja käest on abi palunud perenaine, kellel pole allergia pärast võimalik enam rotte pidada.

Olemuselt on Laigu ja Valge väga elavad ja energilised. Laigu on tavaliselt olnud julgem ning Valge veidi tagasihoidlikum. Inimest ei karda nad kumbki ning süles, õlal ning taskus armastavad olla

Laigu. Foto:
Laigu. Foto: Foto: Pesaleidja/Facebook

mõlemad.

Valge. Foto:
Valge. Foto: Foto: Pesaleidja/Facebook

Rottide praegusel omanikul lõi välja allergia, mistõttu ei saa lemmikud enam nii palju tähelepanu kui võiksid. Nad ei saa enam puurist väljas joosta ega oma inimese süles olla. Suhelda saavad Laigu ja Valge perenaisega ainult läbi puuri. Rotid on suhtlusaltid ja sotsiaalsed loomad, kes vajavad pidevat tegelemist.

«Tüdrukud, kes on külg külje kõrval pisikesest saadik üles kasvanud ning kõike koos teinud on hakanud kaklema, Valge on otsustanud hakata rohkem pesakastis magama ning ka nende karv ei läigi enam nii nagu varem. Just sellel põhjusel, et mitte lasta kahel väga toredal rotipreilil hääbuda ning stressi surra on perenaine võtnud vastu väga raske otsuse leida neile uus kodu,» seisab Pesaleidja postituses.

Laigu ja Valge on harjunud elama koos kassiga ning seetõttu kasse ilmaasjata ei ründa. Inimest nad ei naksa, kuid viimasel ajal tahavad nad koos maiusega võtta ka tükikese sõrmest. Söögi osas rotid valivad pole, nad söövad nii kuivtoitu kui ka värskeid juurvilju.

Valge ja Laigu saavad kolides kaasa kõik, mis neile siiani kuulunud on- puuri, pesa, joogipudeli, söögikausid, toidupaki ning aluspanu.

Kui soovid pakkuda Valgele ja Laigule paremat elu, siis saada endast lühitutvustus, mis sisaldab endas ka varasemat loomapidamise kogemust e-postiaadressile: info@pesaleidja.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles