Video: Loomapoest päästetud Carolyna harjub uue koduga

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carolyna uues kodus.
Carolyna uues kodus. Foto: Jana Oidermaa

Loomapoest päästetud Carolyna harjub uue koduga ning ei pea paljuks ka paar tantsusammu teha.

Hiljuti tutvustas värske perenaine Jana Oidermaa Carolynat ka teiste lindudega, kuid kokku neid veel niipea ei lasta, vaid tutvustatakse kaugelt. Varsti saab amatsoonpapagoi ka päris oma puuri. «Papagoisid ei tohi jätta üksinda ilma järelvalveta lahtiselt! Nad võivad leida kuskilt juhtmeid ja neid närida või ära süüa midagi, mis mõjub neile mürgina või ükskõik, mis õnnetus võib tabada peremehe äraoleku ajal. Kõige rohkem õnnetusi siiski juhtub ikkagi kodus ja neid võimalusi, mis linnule saatuslikuks võivad saada on tõeliselt palju ning sellepärast on ohutus väga oluline! Puur on nende koduks, kus asub söök ja jook ja mis on mugavaks sisustatud, kus paiknevad lelud, korralikud õrred ja närimismaterjal,» selgitab Oidermaa puuri olulisust. 

Carolyna on uue perenaise sõnul uudishimulik kuid kohati ka häbelik ja tagasihoidlik. Tema iseloom on heatahtlik ning ta armastab suhelda. «Mul on nii hea meel, et kontakti temaga saavutada ei olnud absoluutselt keeruline. Ta poetab pead nagu kiisupoeg ja küsib sügamist. Põsekeste piirkond on tema lemmik.»

Carolyna on tutvust teinud juba banaanide ja viinamarjadega ning perenaine loodab, et uute toitudega harjumine ei võta palju aega. Suur osa on ka teistelt lindudelt õppimisel, sest papagoid matkivad üksteist. 

Amatsoonpapagoi Carolyna tegemisi saab jälgida linnule avatud Facebooki lehelt.

Ja nüüd väheke hoogsam etteaste Carolynalt :) Mida hoogsam lugu, seda rohkem elevile läheb linnuke.

Posted by Amatsoonpapagoi Carolyna on 28. jaanuar 2016. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles