Päevakäpp: Mahajäetud Mia ootab kodu

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mia.
Mia. Foto: Kasside Turvakodu/Facebook

Mia sündis kodukassina, kuid ühel hetkel jäi ta üleliigseks ja pererahvas viis ta suvalisse suvilate piirkonda ja jättis maha.

Suvilate juures oli palju kasse ja koeri, kellega tuli Mial ellujäämise nimel võistelda. Tihti said paremad palad endale juba tänaval pikalt elanud neljajalgsed. 

«Ühel kõledal päeval, kui nälg eriti näpistas, julges Mia minna toidujahile ühte aeda lootuses saada koera kausist omale söögipoolist. Paraku lõppes see retk halvasti ja Mia vedas ennast kuidagi võitlushaavadega ühe mahajäetud suvilamaja kuuri alla. Ilmselt oleks Mia elu sealsamas kustunud kui poleks olnud toredaid inimesi, kes kassikolooniale appi tõttasid,» kirjutavad MTÜ Kasside Turvakodu tublid vabatahtlikud. 

Esimesel päeval julges Mia ainult toidukausini joosta ja seejärel jälle peitu. Ajapikku hakkas Mia jälle inimesi usaldama. Kassil ei ole ununenud reetmise valu ja nii on Mia vahepeal tore nurruja ja teisel hetkel poeb jälle peitu, Mia on jutukas kass ning vestleb tihti tänavaelust. 

Mia kohta saab lisainformatsiooni aadressil info@kassideturvakodu.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles