Kurb avastus: paljud koerad kannatavad depressiooni käes

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerad.
Koerad. Foto: Shaina Fishman/Caters News Agency/Scanpix

Suurbritannias tehtud uuringust selgus, et neljast koerast üks kannatab depressiooni käes, sest peab pika päeva üksi kodus veetma.

Enam kui kaks miljonit koera on iga päev rohkem kui viis tundi üksi kodus, vahendab Daily Mail tehtud uuringut. Veterinaarid on soovitanud, et lemmik võiks üksinda veeta maksimaalselt neli tundi.

Lisaks selgus, et väga paljud koerad ei saa iga päev vajalikke jalutusringe, mis tekitab pikas perspektiivis üksindustunnet. Veterinaaride sõnul on lemmikute sotsialiseerimine ja nendega jalutamas käimine vajalik, sest koerad on sotsiaalsed loomad. «See on väga murettekitav, et inimesed jätavad oma lemmikud nõnda pikaks ajaks üksinda,» sõnab veterinaarina töötav Vicki Larkham-Jones.

Ekspertide sõnul tekitab pikka aega üksiolek loomas ärevust, viha ja depressiooni. Veterinaaride sõnul valivad inimesed tihti muud asjatoimetused selle asemel, et täita lemmiku põhivajadusi. Larkham-Jones paneb inimestele südamele, et kiires eluviisis ei tohiks ära unustada koju võetud lemmikut ning talle tuleb võimalikult palju tähelepanu pöörata. «Enne lemmiklooma võtmist tuleks korra maha istuda ja kaaluda, kas on võimalik looma eest kogu tema eluaja hoolitseda,» meenutab Larkham-Jones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles