5 märki, et kass vajab rohkem tähelepanu

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kass asub kraapima asju, mis pole talle ettenähtud, soovib ta inimese tähelepanu.
Kui kass asub kraapima asju, mis pole talle ettenähtud, soovib ta inimese tähelepanu. Foto: SCANPIX

Kassid otsivad tihti peremeeste tähelepanu, eriti kui neid on pikaks ajaks üksi koju jäetud või nendega pole kaua tegeletud.

Väga tihti on igavus ajendiks pahanduste kordasaatmiseks, ent sellisel juhul tuleb oma lemmikule märksa rohkem tähelepanu pöörata, vahendab iHeartCats.

Pidev näugumine

Kassid suhtlevad inimestega näugumise abil ning see on normaalne ja tervislik käitumine, kuni muutub lakkamatuks. Kui kassi näugumine on muutunud talumatuks on see märk tähelepanupuudusest, mida lemmik väljendab. Tihti väljendavad kassid oma pahameelt öösiti või väga vara hommikul.

Käe või jala patsutamine

Käpaga patsutamine on üks lemmiku viise näidata, et ta vajab märkamist.

Asjade maha lükkamine

Tihti lükkavad kassid asju maha sellepärast, et nad on uudishimulikud ja tahavad näha, kuidas asjad töötavad. Enamasti seostub selline eksperimenteerimine asjade patsutamise või väikese nügimisega. Esemeid meelega laua või riiuli pealt maha lükkav kass teeb seda selleks, et peremehelt tähelepanu saada.

Kraapimine

Kraapimine on kassile loomulik tegevus, mis aitab end sirutada, üleliigset energiat kulutada ja küüsi teritada. Kui kass viib oma küüned kraapimispuust diivanile või lauajalale, on see märk sellest, et kassil puudub talle sobiv kraapimispuu või ootab ta peremehelt tähelepanu.

Ronimine keelatud kohtades

Kui kass on viimasel ajal hakanud sobimatutes kohtades ronima, on see vajadus tähelepanu järele. Õhtusöögi ajal lauale roniv või riiulitele hüppav kass soovib peremehega mängida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles