Uus tehnikavidin: koerte ja kasside emotsiooni tuvastaja

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Loomade internet» võimaldab tuvastada enam  kui 40 emotsiooni.
«Loomade internet» võimaldab tuvastada enam kui 40 emotsiooni. Foto: KAZUHIRO NOGI/AFP

Jaapanis avatud tehnoloogianäitusel esitleti elektroonikaettevõtte Anicall nutiseadet, mis võimaldab analüüsida ja teha omanikele arusaadavaks koera või kassi enam kui 40 emotsiooni. 

Koera või kassi kaela külge kinnitatud «loomade interneti» abil saavad omanikud näiteks teada, kas lemmik on õnnelik, soovib mängida või hoopis õue minna, vahendab The Star.

Nutiseadme rakenduse väljatöötajate hinnangul ei pruugi omanik alati õigesti aru saada kassi või koera emotsioonidest ja vajadustest. Näiteks võib tunduda, et loom on pingevabas olekus, kuid tegelikult ta ei ole seda.

Nutiseadmes olevad sensorid fikseerivad aga looma liikumist, temperatuuri ja ka õhurõhku, mis võivad näidata või mõjutada loomade emotsioone. Vastavate andmete analüüs edastatakse omaniku nutitelefonisse.

Praegu töötab rakendus ainult siis, kui omanikud on oma nutitelefoniga loomade läheduses. Ettevõte plaanib oma toodet täiustada nii, et saaks signaali teise seadmesse saata ka pikkade vahemaade taha.

Aprillis turule toodav «loomade internet» hakkab esialgu maksma 9000 jeeni ehk umbes 70 eurot.

Anicall näeb «loomade internetile» tohutut turgu, kuna näiteks jaapanlastel on kasse ja koeri rohkem kui lapsi. 2014. aasta andmeil oli Jaapanis lemmikloomadena kasse ja koeri 20 miljonit, samal ajal kui alla 15-aastaseid lapsi oli vaid 16,2 miljonit.

Tokyos avatud tehnoloogianäitusel osaleb enam kui 200 ettevõtet Jaapanist, Lõuna-Koreast, USAst, Saksamaalt ja teistest riikidest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles