Millest räägib kassi näu?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: TNS/Chicago Tribune/TNS/Sipa USA/Scanpix

Kassid ei oska küll inimese kombel rääkida, ent oma muredest ja rõõmudest annab ta märku lihtsa sõnaga. Näu.

Portaal iHeartCats pani kokku 8 näud, millele tasub tähelepanu pöörata.

Tähelepanu püüdmise näu. Kassipojad näuguvad, et nende ema neid kuuleks, sest poegade silmad on sündides kinni. Suuremaks saades muutub näugumine harvemaks ning pojad häälitsevad siis kui nad tähelepanu vajavad. Kassid näuguvad kusjuures rohkem siis kui nad oma peremehega suhtlevad.

Õueminemise näu. Tegemist on üsna õrna näuga, mis on piisavalt vali selleks, et tähelepanu tõmmata. Akna või ukse juures näuguv kass tahab suure tõenäosusega õue uudistama minna.

Kesköine näu. Kassid magavad 16 tundi ööpäevas ning kõige aktiivsemad on nad öösiti. Kesköine näu tähendab, et loom on valmis öiseks mängutiiruks.

«Toida mind. Kohe.» Kõige valjem hääl tuleb lemmiku seest siis kui kass on näljane. Kuni nende soovid pole rahuldatud, ei jäta nad ka näugumist.

Häiritud näu. Kassid annavad oma valust või stressist näugumisega märku. Sellisel juhul tuleb lemmikut usaldada ja kohe loomaarsti juurde pöörduda.

«Mis toimub?» Lühike näu, eriti siis kui peremees koju tuleb, võib enamasti tähendada tervitust. Mitu näud korraga tähendab, et kass on peremeest nähes rõõmus.

Pikk näu. Pikk ja vali näugumine tähendab närvilist ja kurja kassi. Isegi kui lemmik pole vihane, tähendab see seda, et miski häirib teda.

Kõrge näu. Kõrge näu on vajalik selleks, et peremehe tähelepanu tõmmata. Seda võib kuulda siis kui keegi on kogemata kassile saba peale astunud või talle otsa kõndinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles