Heategevuslik jääkarupäev kolis üheks päevaks Jääaja keskusesse

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru Päev kutsub valgete mõmmikute sõbrad Jääaja Keskusesse
Jääkaru Päev kutsub valgete mõmmikute sõbrad Jääaja Keskusesse Foto: Tallinna loomaaed

Pool aastat tagasi ütlesid rahvusvahelised loomakaitseorganisatsioonid, et kui Tallinna loomaaia jääkarud uut kodu ei saa, viiakse nad lihtsalt minema.

Uus polaarium maksab hinnanguliselt 4 miljonit eurot, mis on suures osas kokku kogutud, ent puudu on veel miljon eurot. Laupäeval kolis populaarne jääkarupäev Tallinnast Tartumaale Jääaja keskusesse, vahendab «Aktuaalne kaamera».

Ligikaudu pooleteise aasta pärast on Tallinna loomaaias oodata lisaks loomväärsetele tingimustele pidevalt arktilist külma.

Selleks, et Tallinna loomaaia jääkarud kindlasti uue polaariumi saaks, kogunes Jääaja keskusesse palju toetajaid.

Uues polaariumis on jääkarudele kaks suurt ala kahele perele ja kumbki pere saavad nelja meetri sügavuse basseini. Projekti «Jääkarule uus kodu» eestvedaja Veronika Padar sõnas, et inimesed saavad edaspidi jääkarude sukeldumist vaadata maa-alustest platoodest. Jääkaru on võimeline päevas ujuma kuni 90 kilomeetrit, praegustes tingimustes pole see võimalik.

Loomaia direktor Mati Kaal sõnas, et loomaaialoomade probleem pole mitte selles, et neil on aed ümber, vaid see, et neil pole millegagi tegeleda ja uued tingimused annavad võimaluse, et neil on tegevusi, millega oma päeva täita.

Uues ja avaras polaariumis on jääkarud loodetavasti elavamad ja rõõmsamad. Zooloog Aleksei Turovski sõnas, et põnevust on jääkarudele palju juurde tulnud. «Me oskame teha nii, et nad ei muretseks liiga palju, et nad võtaksid oma uued, diametraalselt muutunud elutingimused rahulikult ja asjalikult,» sõnas Turovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles