Kas Zulu võiks olla kõige pikem kaelkirjak?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaelkirjak Zulu
Kaelkirjak Zulu Foto: Mikey Jones/Caters News Agency/Scanpix

Suurbritannias, Folly loomaaias elav Zulu võib olla maailma kõige pikem kaelkirjak, kellel pikkust 5,7 meetrit.

Tavalise kaelkirjaku kogupikkuseks arvatakse tavaliselt olevat 4,5 meetrit, vahendab Daily Mail. Kuigi Zulu näol arvatakse olevat tegemist kõige pikema vangistuses elava kaelkirjakuga, pole talitajatel õnnestunud 18-aastast looma üle mõõta. Zulu kaalub 1,3 tonni ning talitajate sõnul ei taha loom meelsasti mõõdulindi kõrvale astuda.

Esiplaanil on Zulu. Foto: Caters News Agency/Scanpix
Esiplaanil on Zulu. Foto: Caters News Agency/Scanpix Foto: /Caters News Agency

Viis aastat tagasi Hollandist Folly loomaaeda toodud kaelkirjak hämmastas kõiki. «Meile tuleb tihti teistest loomaaedadest tööle talitajaid, kes ei suuda uskuda kui pikk Zulu on,» sõnab loomaaia kuraator Tim Morphew.

Zulu on talitajate sõnul rahuliku loomuga, aga oskab vajadusel oma kasvu ka ära kasutada. Kui loom tunneb, et ta ei taha midagi teha, siis 1,3 tonni kaaluvat kaelkirjakut on võimatu sundida. «Ta on nii suur, et me ei ole saanud teda korralikult ära mõõta,» sõnab Morphew.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles