Loomuse rändnäitus on jaanuaris Järvakandis

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Ivo Uukkivi toetab karusloomafarmide keelustamist Eestis.
Näitleja Ivo Uukkivi toetab karusloomafarmide keelustamist Eestis. Foto: MTÜ Loomus

Alates 10. jaanuarist esitletakse Järvakandi kultuurihallis populaarset plakatinäitust «Olen loomade poolt!», mis toetab karusloomafarmide keelustamist Eestis.

Näitus koosneb 20 fotost, millel astuvad üles tuntud Eesti inimesed. Plakatinäitust on varasemalt esitletud Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Narvas, Viljandis, Kuressaares ja Keilas.

Fotodel poseerivad lemmikloomadega Ardo Kivi, Elina Born, Hasso Krull, Ivo Uukkivi, Jaan Kaplinski ja paljud teised. Fotode autor on Krõõt Tarkmeel, kujundajad Allan Appelberg ja Gert Gutmann. Petitsioon karusloomafarmide keelustamise poolt kogus ühtekokku 1180 digiallkirja ja ligi 9000 käsitsi või e-posti teel antud allkirja.

Eelmise aasta 21. novembril viis loomade eestkoste organisatsioon Loomus allkirjad ja vastava märgukirja riigikokku. Juunis toimus Riigikogu Maaelukomisjonis märgukirja avalik arutelu. Jaanuari keskpaigaks valmib Maaeluministeeriumi poolt tellitud sotsiaalmajanduslik analüüs karusloomafarmide võimalikust keelustamisest 10-aastase üleminekuajaga.

Näitus Järvakandi kultuurihallis on avatud 10. jaanuarist 31. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles