Päevapilt: Aadlisoost Luden soovib koju

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ludeni aadlisugu kiirgab igast kassi keharakust.
Ludeni aadlisugu kiirgab igast kassi keharakust. Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Luua mõisa kandist Kasside Turvakoju jõudnud kiisu Ludenist lausa õhkub aadlikkust.

Mõisa vanimad teated pärinevad aastast 1519 ning on saanud nime von Ludenite aadlisuguvõsa järgi, mille tõttu kannab auväärt nime ka sealt leitud kass.

Alguses oli kõik Ludeni jaoks hirmutav, ent rikkalik toidulaud ja soe kaminaesine on aadlisoost kassile päris meeltmööda. Tundub, et kassi jaoks on praegune elukorraldus selgelt parem kui üksi mõisavaldustes redutamine.

«Ludeni kasukas on muutunud pärast kassituppa kolimist päev päevalt aina ilusamaks, kohevamaks ning suursugusemaks, nagu tema kõnnakki. Meieni jõudis ta katkise ninapealsega, kuid nii nagu armid kaunistavad meest, kaunistavad need ka seda kassi,» kiidavad Kasside Turvakodu vabatahtlikud.

Koheva kasuka all peitub vabatahtlike sõnul Suur Hiirte Hirm. Ludenis leidub parajas koguses taktitunnet, teravust ja võluvust. Pärast esimeste sõprussidemete loomist lubab Luden endale lausa pai teha.

Ludeniga saab tutvuda kui kirjutada aadressil info@kassideturvakodu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles