Anna uusaastalubadused hoopis lemmikule

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paku uuel aastal lemmikule uusi väljakutseid.
Paku uuel aastal lemmikule uusi väljakutseid. Foto: Natalia Tabujeva

Aastavahetusel antakse ennekõike lubadusi muuta oma eluviisi, olla parem inimene või kaotada kaalu. Sellel aastavahetusel võiks lubadused anda hoopis oma neljakäpalisele sõbrale.

Nii nagu lemmikud on head meie kehale ja hingele, võiksime ka meie pingutada, et nende elukvaliteet oleks veelgi parem.

Portaal Little Things järjestas kümme lubadust, mida uuel aastal oma neljakäpalisele sõbrale anda.

Mõõda toitu

Tee oma koera või kassi tervisest uuel aastal prioriteet. Eriti suurt tähelepanu võiks pöörata lemmiku toitumisele ning parim viis selleks on toidukoguseid mõõta. Paljud loomaomanikud kallavad toidukausi pilgeni toitu täis ning siis on lemmiku ülekaal kiire tulema. Selle asemel tasub lemmiku päevane kalorite hulk välja arvutada, toiduportsjonid valmis mõõta ning sellest rangelt kinni pidada.

Leia mängukaaslasi

Rohkem rõõmu lemmiku päevas parandab tema elukvaliteeti. Üks lihtsamaid viise on kokku saada naabruses olevate koerte ja nende peremeestega ning koos üks mängu- või jalutusõhtu korraldada. Teiste loomadega suhtlemine parandab lemmiku sotsiaalset suhtlemist ning tuleb talle igati kasuks.

Alusta raha kogumist

Lemmikuga seotud kulutused on tihti ootamatud. Looma vananemisega tõuseb ka vajadus tihemini arsti külastada ning raha tasub koguma hakata kohe. Kõrvale pandud raha kindlustab muretud arstivisiidid nii loomale kui omanikule.

Kontrolli andmed üle

Kiibitud loom on õnnelik loom ning aeg-ajalt tasub mõelda, kas kõik omaniku kontaktandmed on samad. Õiged andmed viivad ekslema läinud lemmiku kiiremini koju tagasi, seega tasub kontrollida, et lemmiku kiibil või kaelarihmal oleks õige aadress või telefoninumber.

Otsi uusi tegevusi

Nii nagu inimesed, väsivad ka loomad igapäevarutiinist. Paku talle tuleval aastal uusi väljakutseid ja tegevusi. Võib-olla meeldib lemmikule ujuda või matkama minna, see aitab ka loomaomanikul terve ja värske püsida.

Tee mänguasjakastis suurpuhastus

Lelud, millega lemmik enam ei mängi, mis on määrdunud ja mille elupäevad on ammu möödas, tasub visata prügikasti. Loomapoed pakuvad tohutus valikus erinevaid mänguasju ning arendavaid tegevusi, mis aitavad lemmiku pikka päeva sisustada.

Hoia looma tervisel silm peal

Loomaarst Janet Tobiassen Crosby sõnab, et võimaluse korral tasub eraldi märkmikusse lemmiku veterinaariakülastused üles märkida, lisada juurde rohud ja muu vajalik info. See aitab neljakäpalise tervisel paremini silma peal hoida.

Leia aega mängimiseks

Kiire elutempo juures on raske kõiki soovitud tegevusi ühe päeva sisse mahutada. Uuel aastal tasub leida kindel tunnike päevas, et aeg maha võtta ja kogu tähelepanu lemmiku poole pöörata. Päevategemistest napsatud tunnike annab vabaduse muremõtetest ning muudab lemmiku ja peremehe lähedasemaks.

Külasta veterinaari

Üks olulisim lubadus võiks olla vähemalt korra aastas lemmik veterinaari juurde viia. Isegi kui meile tundub, et me märkame kõike, võib neljakäpalise sees toimuda midagi, millest meil aimugi pole. Kord aastas tasub arsti juures oma karvase sõbra tervist kontrollida.

Harja rohkem

Lemmikut tasub harjata, sest nii on neljakäpalise kasukas sile, pehme ja terve. Lisaks jäävad karvad harja, mitte diivani või vaiba peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles