Lugemiskoerad aitavad tudengitel eksamiks valmistuda

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugemiskoer Debby
Lugemiskoer Debby Foto: Meeli Eismann

Tartu Ülikooli tudengitel on erakordne võimalus valmistuda eksamiteks lugemiskoerte abiga. 

4. jaanuarist on kolmel nädalal Tartu Ülikooli raamatukogu esmaspäevast neljapäevani avatud tavapärasest kolm tundi kauem, kella 9 hommikul kella üheni pärast südaööd. Esimest korda laieneb ööraamatukogu 4.–7. jaanuarini ka Eesti Maaülikooli raamatukogusse, kus ruumid on õppimiseks avatud kell 9–23.

Tudengitel on erakordne võimalus valmistuda eksamiks koos spetsiaalselt välja õpetatud lugemiskoertega. Õppimine koos ülisõbraliku lugemiskoeraga toimub teisipäeviti ja neljapäeviti 2. korrusel rühmatööruumis Karja kell 18–.20.

Ööraamatukogu korraldatakse koostöös Tartu Ülikooli üliõpilasesindusega. Sel ajal kui raamatukogu tagab tudengitele „vaimset toitu“, hoolitseb TÜÜE üliõpilaste kehakinnituse eest öistel tundidel, pakkudes raamatukogu fuajees kohvi ja puuvilju.

Iga päev on kohal erinevad tudengiorganisatsioonid, kes korraldavad mitmekülgselt arendavaid tegevusi. Kõik tegevused on valitud nii, et need toetaksid tudengeid eksamiperioodil – oleksid õpetlikud ning aitaksid leida motivatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles