Mati Kaal: jääkarud on arukad ja umbusklikud loomad, keda on raske üle kavaldada

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru Päev kutsub valgete mõmmikute sõbrad Jääaja Keskusesse
Jääkaru Päev kutsub valgete mõmmikute sõbrad Jääaja Keskusesse Foto: Tallinna loomaaed

Järgmisel aastal alustatakse Tallinna loomaaias tulevase polaariumi ehitust, mis tagab jääkarudele loomväärsed tingimused.

Loomaaia direktor Mati Kaal sõnas ERR-ile, et uus polaarium pakub nelja meetri sügavust basseini, milles vett paartuhat tonni. «Külastajail on aga võimalus neid imetleda nii vee all ja pinnal ning kuival maal toimetamas. Meile aga annab võimaluse talletada autentset informatsiooni nende käitumise ja muude eluavalduste kohta.» Hetkel elab Tallinna loomaaias kolm jääkaru: Frida, Viini loomaaias sündinud ja Novosibirski kaudu Tallinna jõudnud Nord ja nende kaheaastane tütar Nora.

Kaal sõnab, et jääkarude kõrval on armetus seisus amuuri tiigrid. «Kui õnnestub neilegi uus korralik eluala rajada, saaksime selle vana laohoone lammutada, kus nad koos jääkarudega veel alles on jäänud. Seejärel ootavad oma järge niisugused liigid, keda meil hetkel pole nagu kaelkirjakud, sebrad ja muud Aafrika liigid ning meie oma kodumaised pruunkarud, hundid ja teised.»

Loe täispikka artiklit siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles