Video: Tuhande kassiga naine

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid loomade varjupaigas
Kassid loomade varjupaigas Foto: Andres Tamm

Ameerika Ühendriikides, California osariigis asub suurim loomade varjupaik, kus elab üle tuhande kassi.

Cat House on The Kings asutati 1991. aastal, kui Lynea Lattanzio läks loomade varjupaika ja aitas pudeliga 15 kassipoega toita, vahendab portaal Aol. Naine ostis endale jõe äärde maja ning avastas, et midagi on puudu. Aasta lõpuks oli ta päästnud 96 tänavakassi.

Mida aeg edasi, seda rohkem loomi naise juurde jõudis. Lattanzio oli loonud varjupaiga, kus surmasüsti ei tunnistata. «Suur osa kassidest tuleb tänavatelt, teine osa mahajäetud kastidest või jäetakse kellelegi ukse taha,» selgitab Lattanzio.

Loomadele nimede andmise peale naine aega ei raiska. Umbes 700 kassil on varasemast peremehest juba nimi olemas ning kassipojad on nummerdatud.

Lattanzio on 24 aasta jooksul päästnud umbes 8000 koera ja 28 000 kassi. Nüüd on iga päev kohal ka 45-liikmeline personal, kes loomade eest hoolitsevad.

Esimesed seitse aastat kattis kõik kassidega seotud kulud Lattanzio ise. «Kulutasin kogu oma pensioni,» sõnab naine. Ühes aastas on varjupaigaga seotud kulud ligi 1,47 miljonit eurot, mis tulevad annetustest.

There are over 1,000 cats living in their own huge house in Parlier, California. One. Thousand. Cats. This is The Cat House On The Kings.com.

Posted by Great Big Story on 14. detsember 2015. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles