Norras suleti halbade tingimuste tõttu neli mingifarmi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mink
Mink Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Ravimata haigused, haiged loomad ja ebainimlikud tapmisvõtted olid vaid mõned põhjused, miks neli Norra mingifarmi kinni pandi.

Toiduameti uurimused paljastasid, et mingifarmides olevad tingimused on nii halvad, et uurijad käskisid loomad kiiremas korras magama panna, vahendab Fur Free Alliance. Novembris otsustasid uurijad, et minkide tapmine on ebahumaanne.

Farmid, millest suurim 30 000 loomaga, visati Norra karusloomaühingust välja, mis andis märku, et nende jätkamine pole enam võimalik. Uurijad leidsid, et farmides elavatel loomadel on puhastamata haavad, neil puuduvad jäsemed ning loomatalitajad kisuvad loomi sabast ja viskavad neid jõuga gaasikambrisse. Gaasitamist kasutab suurem osa Euroopa farmidest, ent uurijate sõnul on tegemist vastuvõetamatu tapmismeetodiga.

Norra loomakaitseühingu direktor Anton Krag sõnas, et ühing on rõõmus, et karusloomade kannatusi on ka kõrgemal tasandil tähtsustama hakatud. «See pole veel piisav. Me jätkame võitlust seni, kuni poliitikud keelustavad täielikult karusloomafarmid,» lisas Krag. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles