BBC aastatepikkusest dokumentaalsarjast tuntud lõvikari mürgitati

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõvid Maasai Mara kaitsealal 2015. aasta suvel
Lõvid Maasai Mara kaitsealal 2015. aasta suvel Foto: Ben Curtis/AP

Keenias Masai Mara kaitsealal mürgitati kaheksaliikmeline lõvikari, kes on  saanud tuntuks BBC pikaajalise dokumentaalseriaali kaudu.

Kaks karja lõvi BBC pikaajalisest dokumetaalsarjast Big Cat Diary surid pärast mürgitatud lehmarümba söömist. Viit lõvi ravivad loomaarstid ning üks lõvidest on kadunud, kirjutab Hindustan Times.

Zooloog Jonathan Scott ja üks saatejuhtidest, kes on karja ligi 40 aastat jälginud, ütles, et see on «ajastu lõpp».

Kahtlustatakse, et lõvide mürgitajateks on kohalikud karjused, kes toovad karjatatavate maade puuduse tõttu tihti oma loomi Masai Mara rahvusparki sööma.

«Kümned tuhanded kariloomad sisenevad hoiualale igal õhtul pärast seda, kui külastajad on vaateulatusest lahkunud,» ütles Scott.

Just kariloomade tõttu, keda lõvid jahivad, on karjakasvatajad sattunud lõvidega vastuollu.

Wildlife Directi tegevjuht Paula Kahumbu mõistis lõvide mürgitajad oma avalduses hukka ja ütles, et nad on «lollid, haiged, julmad ja lühinägelikud inimesed» ning lisas, et «nad võiksid mädaneda vanglas».

Kahele mehele on kavas esitada süüdistus kuulsate lõvide mürgitamise eest ning määrata neile mõlemale süüdimõistmise korral trahvi maksimaalselt umbes 180 000 eurot  või eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles