5 viisi, kuidas koer armastust avaldab

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer.
Koer. Foto: Tjorven Siiboja

Inimesed näitavad oma neljakäpalistele sõpradele iga päev, kui väga nad neid armastavad. Kuidas seda koerad teevad? 

Portaal I Heart Dogs pani kirja viis viisi, kuidas koer oma armastust näitab.

Koos mängimine

Koer, kes naudib inimese seltskonda, naudib ka mänguaega ja väikesi maadlusi. Maadlemine on loomulik viis, kuidas koerad mängivad. Väike müramine on enamasti ohutu ja lõbus ning kasvatab peremehe ja koera vahelist suhet.

Koos magamine

Koerad magavad üheskoos, sest nii on turvalisem ja soojem. Koer, kes tuleb inimese juurde magama, näitab sellega, kui väga ta oma peremehest hoolib. Lemmik annab märku, et talle meeldib peremehe läheduses olla ning tal on inimesega mugav.

Hüppamine

Inimesele peale hüppamine on tihti taunitav tegevus, aga koerad teevad nii, sest neile meeldivad inimesed. Pärast pikka tööpäeva on koer peremeest nähes nii õnnelik ning väljendab seda sülle hüppamisega. Olgugi et koerale tuleb õpetada, et rõõmu väljendamiseks on ka muid mooduseid, tuleks seda siiski vaadelda kui armastusavaldust.

Saba liputamine

Tihti ei ole välkuv saba küll õnne märk, aga enamasti on peremehe suhtes tegemist siiski armastusavaldusega. Ülehelikiirusel välkuv saba ja kehakeel annab enamasti märku, et koer on peremeest nähes üliõnnelik.

Järel käimine

Koerad järgnevad inimestele mitmetel põhjustel, sest enamasti annavad inimesed neile süüa või peavarju. Koerad on aga väga perekesksed ning inimese jälrel käimine on viis kuidas armastust avaldada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles