Krimmi loomaaedade asukaid ähvardab elektriblokaadi tõttu surnukskülmumine

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et loomad surnuks ei külmuks, jagasid loomaaia töötajad ahvidele sooje riideid ning lõvikutsikad paigutati tekkidega soojustatud korvidesse.
Et loomad surnuks ei külmuks, jagasid loomaaia töötajad ahvidele sooje riideid ning lõvikutsikad paigutati tekkidega soojustatud korvidesse. Foto: Stanislav Krasilnikov/Stanislav Krasilnikov/TASS

Elektriblokaadi tõttu on Krimmis olevad loomaaiad pidevas kriisiolukorras, kuid eriti kriitiline juhtum õnnestus seekord likvideerida tänu valituse sekkumisele.

Teisipäeval teatas Belogorski piirkonnas paiknev loomaaed «Taigan» ja Jalta loomaaed «Muinasjutt»,  et nende loomade elu ripub juuksekarva otsas ja surnukskülmumine on vaid tundide või isegi minutite küsimus, kuna lakkasid töötamast elektrit tootvad generaatorid.

Hiina päritoluga 40-kilovatised elektrigeneraatorid, mida õnnestus varem raskustega hankida, osutusid katkisteks ja oleks äärepealt tekitanud plahvatuse.

Loomaaedade «Taigan» ja «Muinasjutt» direktor Oleg Žubkov ütles portaalile MK.RU , et generaatorite plahvatust õnnestus imeväel ära hoida. Mõlemad loomaaiad sattusid aga täielikku pimedusse, kuid kolmapäevaks ennustati juba lume tulekut.

Seetõttu teatas loomaaedade direktor teisipäeval, et loomaaia «Muinasjutt» terraariumi ja akvaariumide asukatel on jäänud elada vaid mõned tunnid.

Et loomad surnuks ei külmuks, jagasid loomaaia töötajad ahvidele sooje riideid ning lõvikutsikad paigutati tekkidega soojustatud korvidesse.

Krimmi Vabariigi juhi Sergei Aksjonovi nõusolekul otsustas ametkondadevaheline hädaolukordade likvideerimise staap osutada abi lõvide pargile «Taigan», kirjutas kolmapäeva hommikul portaal Utro.ru.

Loomaaia direktori Oleg Žubkovi sõnul oli lagunenud generaatori asemele 100-kilovatine uus generaator hommikuks juba ostetud, kuid see ei olnud parki jõudnud.

«Lähenevate külmade tõttu vajavad loomad, kellest paljud on troopilise päritoluga ja seetõttu tuleb nende jaoks hoida erilist temperatuurirežiimi, suurt abi. Lisaks vajatakse energiat nendele seadmetele, milles hoitakse loomade söögivarusid ning veepumpade jaoks,» selgitas Žubkov.

Lõuna ajal kirjutas Oleg Žubkov oma blogis ja videopostituses, et loomapargi «Taigan» suur päästeoperatsioon on selleks korraks leidnud positiivse lahenduse ning tänas kõiki abistajaid.

Belogorskis asuva loomapargi «Taigan»  kogusse kuuluvad haruldased loomad, mida on kogutud erinevatest Venemaa ja Euroopa loomaaedade kollektsioonidest. Mõned loomad on spetsiaalselt toodud Lõuna-Aafrikast nagu näiteks unikaalne valge lõvi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles