Politsei alustas kassi tulistamise uurimiseks kriminaalmenetlust

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buffy hoiukodus
Buffy hoiukodus Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu

Hiljuti tulistas Saaremaal tundmatu isik kassi, kellel oli õhupüssikuul murdnud jalaluu ning kelle silm oli kas välja torgatud või lastud, politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Kuressaare politseijaoskond alustas neljapäeval kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb looma julma kohtlemist, kirjutab Saarte Hääl.

Kuressaare politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Kaido Vahteri sõnul on menetlust alustatud, et uurida kassi tulistamist Aste alevikus, mis eelmisel nädalal palju meediakajastust sai.

Leht kirjutas eelmisel nädalal, et Saaremaa lemmikloomade turvakodu sai abipalve Astest, kus ühte majapidamisse oli tulnud sandistatud noor kass. Kiisu parem silmakoobas oli tühi ja mädanes, vasakul pool lõua all oli verine haav. Looma tagumine vasak jalg oli vigastatud, üks esikäppadest liigesest välja väänatud. Kliinikus näitas röntgen õhupüssikuuli, mis oli murdnud kassikese jalaluu.

Saaremaa lemmikloomade turvakodu juhatuse liige Edit Annusver ütles möödunud kolmapäeval Postimehele, et nüüd, kus kassil on operatsioon tehtud, on ka aega esitada politseile juhtumi kohta olemas olevadtõendid. «Jääb loota, et keegi on kusagil näinud või teab, kes õhupüssiga ringi käib,» märkis Annusver. 

Buffyks ristitud kassile tehti operatsioon – tema vasak tagumine jalg amputeeriti, kuna kuul oli purustanud luu nii, et selle kokkulappimine oli võimatu. Lõua alt avastati veel üks haav, mis vajas õmblemist.

Kuressaare politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Ahti Lepp tuletas inimestele meelde, et kõikidest sellistest juhtumitest tuleks kindlasti politseid teavitada.

Kassi lõplik paranemine võtab veel aega, aga tema elu enam ohus ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles